Een uitstekende combinatie van walnootdop en twee vullingen, met een beetje slagroom of zoetzure room, naar keuze. De cake is vrij stevig, dus hij kan net als alle andere decoraties onder de fondant staan en hij kan ook naar boven. Het is een ideale oplossing voor een verjaardag, maar ook voor elk ander soortgelijk evenement, dus wie deze diplomatieke cake geserveerd krijgt, zal zeker tevreden zijn met de smaak die het met zich meebrengt.
Ingrediënten voor de korst - drie gebakken door:
- 4 eiwitten
- 4 eetlepels suiker
- 100 g gemalen walnoten
- een platte lepel bloem
Bestand I:
- 5 eidooiers
- 4 eetlepels bloem
- 5 eetlepels suiker
- 500 ml melk
- 125 g margarine of boter
Phil II:
- 7 dooiers
- 7 eetlepels suiker
- 150 g kookchocolade
- 125 g margarine of boter
Meer: 500 ml zoetzure room
Voorbereiding:
Klop het eiwit schuimig, voeg geleidelijk de suiker toe en roer tot je een sterk en stevig schuim krijgt.
Meng bloem en gemalen walnoten en combineer met een keukenmachine.
Schud het mengsel in een met bakpapier beklede schaal met een diameter van 26 cm of een rechthoek van 30 x 20 cm, schik en plaats in een voorverwarmde oven (al roerend met de korst) op 180 graden gedurende ongeveer 15 minuten.
Herhaal de procedure nog 2 keer.
Meng eidooiers, suiker en bloem, voeg dan een beetje koude melk van 500 ml toe en breng de rest aan de kook.
Roer het mengsel en kook in kokende melk. Roer tot het dik is, haal van het vuur en dek af met folie direct op de resulterende pudding en laat afkoelen.
Voor een lange vulling: klop de eidooiers met suiker schuimig en schuimig en leg ze op een grotere sherpa waarin kokend water "met twee vingers" zit. Laat 10 minuten koken, voeg dan chocolade toe en roer tot het gesmolten is.
Haal van het vuur als de chocolade is gesmolten en laat de vulling afkoelen.
Als de vullingen zijn afgekoeld, klop je de margarine of boter schuimig, voeg je deze toe aan de ene vulling en klop je de andere margarine of boter en klop je deze met de chocoladeroom. Of klop gewoon alle margarine op en voeg de helft van de afgekoelde crèmes toe.
Klop tot slot de zoetzure room, voeg 2-3 eetlepels toe aan de vulling en klop. Het wordt schuimiger en romiger.
Leg een vulling op de eerste korst, dan de tweede en verdeel er een laag zoetzure room overheen, de tweede korst, dan weer een en de andere vulling en een laag zoetzure room, en als laatste de tweede korst.
Als je nog zoetzure room over hebt, gebruik die dan als decoratie.
Laat de cake staan, de korstjes loslaten en de smaken combineren, hakken en serveren.
Aangenaam.
0 Comments:
Постави коментар