Hoes:
6 eiwitten
10 eetlepels suiker
200 g gemengde walnoten, fijngehakt en gemalen, nog lekkerder als je kunt blenden
4 eetlepels paneermeel
1 bakpoeder (10 gram)
200 ml melk
1 theelepel rum-extract
Room:
6 dooiers
10 eetlepels suiker
200 g pure chocolade (minstens 200, voor een sterkere smaak 300, maar niet meer nemen)
400 ml zoetzure room
Bovenop is slagroom met chocolade gemengd met melk en de resterende 100 ml zoetzure room, die ik over heb tot de verpakking van 500 ml.
Voorbereiding:
Klop de eiwitten met de suiker tot een sterk en stevig schuim, als je de kom draait beweegt er niets.
Voeg vervolgens walnoten, paneermeel en bakpoeder toe en meng met een spatel.
Schud in een bakplaat bekleed met bakpapier en plaats om te bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden en reduceer tot 180-
Afhankelijk van de oven tussen de 20 en 30 minuten bakken. Het moet een beetje blozen.
Laat het gebakken koekje afkoelen.
Terwijl de korst bakt, maken we de vulling.
Klop er een kleinere sherpa door die op een grotere sherpa past van eidooiers met suiker om "wit te worden". Roer 2 minuten met een mixer.
Zet de sherpa met de dooiers op een grotere sherpa waarin ongeveer 2 cm water staat en zet dan alles op het vuur.
Kook vanaf het moment dat het water in de onderste pan kookt 10 minuten al roerend, voeg dan de chocolade toe en laat koken tot de chocolade smelt.
Haal van het vuur om af te koelen.
Zet de lauwe room nog een uurtje in de koelkast.
Klop na een uur de zoetzure room op, voeg dan 4 eetlepels toe aan de chocoladeroom en klop met een mixer. Voeg opnieuw 4 eetlepels zoetzure room toe en klop met een mixer.
Giet nu met behulp van een spatel alle chocoladeroom bij de resterende zoetzure room en klop goed.
Snijd de afgekoelde korst horizontaal doormidden, zodat je twee dunne korstjes krijgt. Voeg rum toe aan de melk.
Zet een ring uit de vorm op de bakplaat, dan de eerste korst en giet de helft van de melk erover.
Wanneer de melk is opgenomen, schudt u de hele chocoladevulling eruit en drukt u deze plat.
Leg er nog een korst op die we ook besprenkelen met melk en rum die we nog hebben.
Ik klopte 100 g slagroom met melk (ik heb niet afgemeten) en goot er tenslotte de resterende 500 ml zoetzure room in, mengde het geheel en smeerde de cake erop.
Zet een paar uur in de koelkast om te laten staan, verwijder dan de ring en serveer.
Prettig.
Ingrediënten voor vorm 26 cm:
8 eiwitten
12 eetlepels suiker
250 g walnoten
5 eetlepels kruimels
1 bakpoeder
Room:
8 dooiers
12 eetlepels suiker
minimaal 250 gram chocolade
500 ml zoetzure room
0 Comments:
Постави коментар