Ingrediënten
- 10 eiwitten
- 250 g suiker
- 300 g walnoten of geroosterde gepelde hazelnoten)
- 3 eetlepels bloem
- 1 bakpoeder
Room
- 10 eidooiers
- 220 g suiker
- 3 vanillepudding
- 1 eetlepel dichtheid
- 1 vanillesuiker
- 1 liter melk
- 270 g margarine
- 100 g kookchocolade
En nog steeds nodig
- 200 g chocolade voor glazuur
Voorbereiding
Klop de eiwitten tot een stevig beslag, voeg de suiker toe en roer tot een fijn dik glad mengsel is verkregen. Voeg de bloem gemengd met het poeder toe en roer tenslotte licht de gemalen walnoten of hazelnoten erdoor.
Giet het mengsel op een bakplaat (20 × 30) bekleed met bakpapier, bak ongeveer 40 minuten op 150 C of indien nodig. Snijd het afgekoelde koekje in twee delen.
Scheid uit een liter melk zoveel als voldoende is om de suiker, de pudding, de eidooiers en het bindmiddel te kloppen en een glad mengsel te krijgen. Breng de rest van de melk aan de kook, voeg als het kookt het puddingmengsel toe, kook een paar minuten onder voortdurend roeren tot het dikker wordt.
Laat de room afkoelen, afgedekt met een doorzichtige folie. Roer de voorbereide margarine door de gekoelde. Verdeel de room in twee delen, meng de gesmolten chocolade in één.
Leg het koekje op een schaal (ik heb het een beetje besprenkeld met chocolademelk), dan de gele room, verdeel de donkere room erover en bedek met een ander deel van het koekje.
Leg de kers op het koekje zoals u dat normaal doet.
Bron: coolinarika.com
0 Comments:
Постави коментар