Scheherazade-cake vasten

 


Ik wilde een vastende Scheherazade maken ... Kom op, het is makkelijk voor mij, ik vervang de melk door water, maar hoe zit het met het koekje? Hoe weet ik of het vasten is of niet ... alles is in het Turks geschreven, misschien is het maar ik heb geen idee ... het kan me niet schelen, ik zal mijn vastenversie maken met petit biscuits en chocolade, dus het komt naar hem toe ... om aardig te zijn. We konden niet echt wachten tot het koekje helemaal losliet… maar later liet hij ook dat onderste deel helemaal los.

seherezada cake vasten

Ingrediënten:

  • 1 liter water
  • 200 g kristalsuiker + 5 eetl
  • 3 puddingen met karamelsmaak (120 gr)
  • 200 g magere slagroom
  • 250 g margarine
  • 50 g poedersuiker
  • 200-300 g chocolade (cacaoroomtafel)
  • 4 rijen petit biscuits (4 x 5) 20 stuks
  • 5 eetlepels olie
  • een beetje sap naar keuze (sinaasappelschil, fanta) om de koekjes in te dippen



Voorbereiding:

Zet 200 g suiker op laag vuur en smelt (karameliseer). Giet vervolgens 800 ml water en wacht tot de suiker in het water is opgelost en kookt.

Klop ondertussen de pudding, 5 eetlepels suiker en de resterende 200 ml water. Om er zeker van te zijn dat de pudding stevig wordt, kun je 2 eetlepels bloem toevoegen, ik niet en het was ok.

Als het water in de sherpa met gesmolten suiker kookt en er geen sporen van suiker meer zijn, kook dan de opgeklopte pudding en roer tot deze dikker wordt, haal dan van het vuur, dek af met folie (plak) direct op de pudding en laat afkoelen.

Klop de schuimige, zachte margarine met poedersuiker, voeg de gekoelde pudding toe aan de gekoelde en mixer en klop alles door elkaar.

Smelt de chocolade met de olie en roer. De massa moet dunner zijn, zodat deze over het koekje kan worden verspreid. Voeg zo niet een kruimel water toe en roer opnieuw… de dichtheid hangt af van de chocolade tot chocolade, elke fabrikant is anders.

Klop de vastenroom met water (je hebt het in gezonde voeding of typ de vastenroom in en ga naar de foto's en je zult de verpakking zien die er is)

Schik de eerste rij koekjes gedoopt in het sap op een schaal, 4 horizontaal en 5 verticaal, of vice versa, zoals je wilt.

Verdeel de room over de gesmolten chocolade en zet in de koelkast om stevig te worden. Breng de vulling aan op de chocolade, dan een laag slagroom, dan weer koekjes, chocolade, vulling, slagroom enzovoort tot je de room en slagroom opgebruikt.

Versier zoals gewenst en laat een nacht staan ​​om de koekjes zacht te maken en de smaken te combineren, snijd ze en serveer ze de volgende dag.

Aangenaam.

 
bron domacirecepti.net

0 Comments:

Постави коментар