Recept voor de mooiste chocoladetaart

 

Hoe te dekken:


4 eieren

100 g suiker

2 eetlepels cacao

2 eetlepels bloem

1 bakpoeder

2 walnootschelpen:


5 eiwitten

100 g suiker

12 eetlepels gemalen walnoten

2 eetlepels bloem

1 bakpoeder

Bestand:


10 eidooiers

300 g suiker

8 eetlepels bloem

1 liter melk

250 g margarine

200 g poedersuiker

2 vanille-slagroom (2 zakjes van 40 g)

300 g Euroroom

250 ml zoetzure room

10 eetlepels gemalen walnoten



 

Voorbereiding:


Klop de eiwitten met de suiker schuimig, voeg dan de eidooiers toe en klop opnieuw. Meng tot slot de bloem, cacao en bakpoeder erdoor.


Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende ongeveer 20 minuten op een bakplaat van ongeveer 35 x 20 cm.


Klop vervolgens de eiwitten met de suiker schuimig, voeg dan de walnoten, bloem en bakpoeder toe en bak op 180 graden gedurende ongeveer 15 minuten in dezelfde pan met 2 van dergelijke korstjes. (dubbele maat geldt voor 2 hoezen)


Meng voor de vulling eidooiers, suiker, bloem en een beetje koude melk en breng de rest aan de kook.


Kook het mengsel in kokende melk en roer tot het dikker wordt.


Haal van het vuur, voeg dan de gemalen walnoten toe en roer tot alles gemengd is, dek af met folie of een zak en laat afkoelen.


Klop de schuimige margarine op met poedersuiker, voeg dan de afgekoelde walnotenvulling toe en klop alles door elkaar.


Klop de zoetzure room apart los en voeg deze toe aan de vulling.


Voeg als laatste Eurocream en slagroom met vanilleroom (niet opgeklopt, dus poeder) toe en roer alles goed door elkaar.


Je hebt een grotere plastic bak nodig.


Leg een zakje in de bakplaat waar de korstjes gebakken zijn, daarna de eerste cacaokorst.


Bestrooi met melk en bedek met een kwart van de vulling. Leg de tweede korst, een kwart van de vulling, de derde korst en weer een kwart van de vulling.


Doe de zak of folie er weer om, knijp er niet hard in, zet dan alles een nacht in de koelkast, en leg de volgende dag de hele cake samen met de zak op de bakplaat, til dan een deel op en trek aan de zak, dan de andere deel en trek de zak eruit.


De gemakkelijkere methode is om het 3 uur in de vriezer te leggen en vervolgens de zak te verwijderen door hem dubbel op de bakplaat te draaien. Draai naar de lade, verwijder de zak en draai dan naar de andere lade. Zoals je wenst.


Bewaar de rest van de vulling, verdeel de cake erover en versier naar wens.


Prettig.

0 Comments:

Постави коментар