Ingrediënten voor de schors:
- 6 eieren
- 5 eetlepels suiker
- 5 eetlepels olie
- 5 eetlepels zachte bloem
- 2 eetlepels cacao
- 5 g bakpoeder
Het dossier:
- 1 liter melk
- 8 eetlepels dichtheid / zetmeel / zetmeel
- 5 eetlepels suiker
- 250 ml melkzoetzure room
Topping:
- 100 g pure chocolade
- 100 g melkchocolade
- 3 eetlepels olie
- 8 eetlepels melk
Voorbereiding:
We zullen eerst de vulling maken, want deze moet gekoeld worden.
Meng de dichtheid en suiker en giet 150 ml melk. Giet de rest van de liter in de sherpa en zet deze op het vuur om te koken.
Als de melk kookt, kook het mengsel en roer tot het dikker wordt.
Haal van het vuur, dek af met folie of een zak en laat afkoelen.
Zet voor de korst de oven aan om voor te verwarmen tot 200 graden.
Klop het eiwit met de suiker schuimig, voeg dan het eigeel en de olie toe en klop alles opnieuw.
Voeg als laatste de gezeefde bloem, cacao en bakpoeder toe en meng alles met een spatel.
In een vorm van 30 x 20 cm (bodem, niet met handvatten) bakpapier en giet het hele mengsel en bak gedurende 20 tot 25 minuten, afhankelijk van de oven.
Laat de gebakken korst ongeveer 10 minuten afkoelen, haal hem dan uit de pan en laat hem volledig afkoelen.
Maak een topping als de korst en vulling zijn afgekoeld.
Meng chocolade, olie en melk en zet op laag vuur om te smelten.
Haal het gesmolten vlees van het vuur om af te koelen terwijl we de korst doormidden snijden om er twee dunne te krijgen.
Klop dan de zoetzure room, klop de afgekoelde vulling met een mixer een beetje met een mixer, voeg dan de zoetzure room toe en klop alles.
Leg de eerste korst op een schaal en giet er melk overheen.
Wacht tot het geabsorbeerd is, breng dan de helft van de vulling aan, maak plat en dan over de helft van de chocoladetopping.
Laat het in de koelkast staan zodat de chocolade kan opstijven en dat hoeft niet.
Tweede blaf, zelfde procedure.
De cake is klaar, je kunt hem desgewenst nog meer decoreren.
In de video duurde de cake maar een uur, het kan natuurlijk langer zijn.
Aangenaam.
domacirecepti.net
0 Comments:
Постави коментар