Cake "from the head", een standaard cake met walnoten met eiwit, eigeel en chocoladevulling, maar dit keer met toevoeging van karamelcrème. Fantastische combinatie. In plaats van walnoten kunnen hazelnoten worden gebruikt.
Ingrediënten - 4 keer per:
- 4 eiwitten als het kleinere eieren zijn, of 3 grote
- 4 eetlepels suiker
- bovenop een theelepel bakpoeder (1 zakje op alle 4 de deksels)
- 1 eetlepel bloem
- 100 g gemengde walnoten (misschien gemalen, zoals je wilt)
Het dossier:
- 16 kleinere of 12 grote dooiers
- 200 g suiker
- 200 g pure chocolade
- 200 g margarine
- 150 g gemengde walnoten
Phil II:
- 200 g suiker
- 400 ml zoetzure room
- 100 g gemalen koekjes
- 50 g margarine
Voorbereiding:
Eerst maken we Phil II.
Doe de suiker op een middelgrote katoenen bal om te smelten en te karamelliseren.
Roer af en toe en pas op dat u niet aanbrandt.
Als de suiker smelt, voeg dan de margarine toe, schuim op, let op je handen en roer om het ook te laten smelten.
Giet vervolgens 200 ml verwarmde zoetzure room en roer om te combineren.
Kook een minuut.
Je zult zien dat sommige klonten beginnen te scheiden, haal ze dan van het vuur en zeef ze door een klein metalen rooster in een andere kom.
Laat de zeef afkoelen en meng, als het vet scheidt, meng krachtig om te combineren, giet dan 100 ml zoetzure room en meng opnieuw. Je voegt later nog eens 100 ml toe.
Zet in de vriezer terwijl je de rest doet.
Voorbereiding van de schors.
Zet de oven op 200 graden.
Klop de eiwitten met de suiker tot een stevig schuim, voeg dan de walnoten, bloem en bakpoeder toe en meng.
Schud in een gecoate pan 26 cm of 30 x 20 (misschien een paar cm groter) en bak tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 15 minuten. Om de hoes zacht aan te houden.
Het kan worden gebakken in een grote ovenschaal met 8 eiwitten (6 grotere) en de korst doormidden snijden, waardoor de baktijd wordt verkort.
Controleer na het bakken van de korst de vulling in de vriezer. Roer om en als het koud is, haal het dan uit de koelkast.
Klop voor de tweede, dwz de eerste vulling, de eidooiers met de suiker los en zet ze op stoom (een pan met de eidooiers op een grotere pan waarin water kookt) en kook ze ongeveer 15 minuten.
Voeg de chocolade toe, roer tot het gesmolten is en laat afkoelen.
Als het lauw is, klop dan de margarine op kamertemperatuur, voeg dan de lauwwarme room toe en klop alles.
Voeg dan de walnoten toe.
Voeg de resterende 100 ml zoetzure room toe aan de vulling uit de koelkast en meng met een mixer.
Het zal niet helemaal kloppen zoals slagroom, het wordt dunner, maar je voegt 100 g gemalen koekjes toe en het wordt donker. Mix en de vullingen zijn gaar.
Het is het beste om het zakje in de vorm te doen waarin je de korst hebt gebakken en dan de eerste korst, karamelvulling en dan chocolade. Je smeert eerst degene die dikker is. tweede korst, opnieuw vullingen enzovoort tot het einde. Zet een nacht in de koelkast.
De vullingen zijn wat zachter en als de cake 's nachts in de koelkast blijft, zijn de vullingen fantastisch romig zacht, niet hard.
De volgende dag een dienblad aanzetten en decoreren. Als je geen bakplaat met hogere randen hebt, kun je een braadpan gebruiken, en als je hem op een plaat moet zetten en de vulling lijkt dunner, los dit dan op door koekjes of walnoten toe te voegen of kartonnen randen te maken om ze te bewaren terzijde.
Versier de afgekoelde cake naar wens.
Aangenaam!
0 Comments:
Постави коментар