Componenten:
- 400 g kleine koekjes
- 1 liter melk
- 200 ml water
- 4 zoetzure roompudding (kan ook vanille zijn, zelfs kokosnoot)
- 8 eetlepels suiker (of naar smaak)
- 100 g margarine of boter
- 1 zure room, klein 180 g
- kan elk fruit, en ik leg in een rij ongeveer 300 g frambozen en in de andere rij 4 abrikozen
Voorbereiding:
Leg de petit biscuits in een diepere bakplaat van 30 x 20 cm.
Scheid ongeveer 200 ml van de melk en giet de rest in een grotere sherpa. Voeg ook water toe.
Zet het vuur aan de kook, iets zwakker dan de sterkste, zodat de melk niet verbrandt.
Meng melk, pudding en suiker apart en klop zodat er geen klontjes ontstaan.
Als de melk kookt, kook de pudding en roer tot hij dikker wordt.
Als de massa al behoorlijk dik is, voeg dan gehakte margarine toe, zet het vuur uit en roer tot het smelt en combineert met de pudding.
Haal van het vuur en roer de zure room erdoor.
Neem de helft van de massa met een pollepel (heet) over de petit biscuits en plaats of gooi overal het fruit dat je hebt bereid, in mijn geval frambozen.
Verdeel lichtjes over het fruit door op de tweede rij koekjes te drukken. Het is niet nodig om het in melk te dopen.
Schud de rest van de vulling over de koekjes, leg dan nog een rij fruit, dit keer gesneden abrikozen en pers met een lepel abrikozen.
Je kunt ook fruit op de petit doen en dan de vulling inschenken. omdat het gemakkelijker voor u is.
Koel goed en doe er zoetzure room of slagroom op.
Aangenaam.
domacirecepti.net
0 Comments:
Постави коментар