Ingrediënten
Schors:
- 6 eieren
- 6 eetlepels suiker
- 12 eetlepels walnoten
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel olie
Het dossier:
- 1,5 liter melk
- 3 vanillepudding
- 4 eetlepels bloem
- 2 margarines of boter (2 x 250 gr)
- 400 g poedersuiker
- 100 g kookchocolade
- 100 g gemalen walnoten
- 150 g gemalen koekjes
- 100 g kokosnoot
- chocolade om te versieren
Voorbereiding:
Klop voor de korst eerst de eiwitten tot een stevig deeg, voeg geleidelijk de suiker, eidooiers, een eetlepel bloem, 12 eetlepels walnoten en een eetlepel olie toe (olie wordt toegevoegd vanwege het vocht van de korst).
Bak de korst in een voorverwarmde oven op 220 graden, controleer met een tandenstoker wanneer hij gaar is, koel af en verdeel hem in twee delen met een draad, zodat je twee korstjes krijgt.
Ik heb een mal van 28 cm gebruikt.
De cake kan ook worden bereid in een vierkante bak (22 × 33), waarbij elke korst afzonderlijk in de helft van deze grootte wordt gebakken, omdat ze dun zijn.
Kook 1,5 liter melk met 3 vanillepudding en 4 eetlepels bloem.
Combineer goed en laat afkoelen.
Roer af en toe om te voorkomen dat de korst vast komt te zitten.
Klop de margarine of boter erdoor (of de helft, ik deed het), met 400 g poedersuiker.
Voeg de afgekoelde gekookte pudding toe. Combineer en verdeel in 4 delen.
Voeg in het eerste deel 100 g gesmolten chocolade toe
2. deel 100 g gemalen walnoten
3. deel 150 g gemalen koekjes
4. deel 100 g kokos
Vul de cake:
blaffen 3e fil., 4e fil
schors 2e fil, 1e fil
Bestrooi met geraspte chocolade.
Laat opstijven in de koelkast en geniet ervan!
Ik vulde de cake door eerst de korst op een schaal te leggen, en dan de rand van de vorm met de binnenkant van het aanbeden bakpapier, maar iets langer dan de rand.
Omdat er zoveel room is, zat de vorm tot de rand vol.
Een deel van de crème kan ter decoratie worden gelaten, het is al naar wens.
Bron: coolinarika.com/najbolji-recepti.com
0 Comments:
Постави коментар