GEWELDIGE BITE CAKE: IK MAAK HET AL JAREN

 

Ingrediënten

Het deeg

- 12 eieren
- 12 eetlepels suiker
- 12 eetlepels bloem
- 12 eetlepels gemalen walnoten
- 2 eetlepels cacao

Het dossier:

- 1 liter melk (ik verminder altijd een beetje)
- 10 eetlepels suiker (niet overlopend)
- 10 eetlepels griesmeel
- 250 g margarine
- 200 g poedersuiker
- 1/2 kg walnoten
- Een beetje melk

Voorbereiding

Bak van de ingrediënten voor het deeg 3 korstjes: twee licht en een donker met toevoeging van cacao.

1 SCHORS:

Klop 4 eieren, 4 eetlepels suiker, 4 eetlepels bloem, 4 eetlepels gemalen walnoten.

Je kunt onmiddellijk de hele eieren kloppen en eerst suiker toevoegen, dan bloem en dan walnoten, en je kunt apart de eiwitten kloppen, vooral de eidooiers met suiker, en dan afwisselend aan de dooiers een lepel losgeklopt eiwit toevoegen, dan een lepel van bloem, tot je alles hebt gebruikt en tot slot de walnoten lichtjes mengen met een houten lepel.

2 SCHORS:

Allemaal hetzelfde als de eerste

3 SCHORS:

Allemaal hetzelfde als 1 en 2, voeg gewoon cacao toe aan de bloem.

Ik bak de korstjes elk apart. Ik verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en als ik de korst toevoeg, bak ik 5 minuten op 200 graden Celsius, en dan reduceer ik het tot 180 graden en bak ik verder.

Ik weet de exacte tijd niet, ik controleer of ik klaar ben met een tandenstoker. Misschien ongeveer een half uur. Het hangt ook af van de oven tot oven. Ik gebruik een mal van 26 cm of 28 cm.

FIL:

Kook de melk met de suiker en voeg het griesmeel toe, kook een paar minuten en laat afkoelen.

Klop de margarine schuimend door poedersuiker toe te voegen. Als je het niet te zoet vindt, stop dan voor 200 g poedersuiker, want griesmeel is ook best zoet. Het is later gemakkelijk te zoeten als dat nodig is.

Meng het afgekoelde griesmeel en de opgeklopte margarine, klop goed en meng de walnoten erdoor (liefst met de hand gemalen).

Bestrooi met een beetje melk voordat u de korst vult.

Om te versieren zoals gewenst, heb ik in dit geval de cake bestrooid met verkruimelde chocolade.

Bron: coolinarika.com/najbolji-recepti.com

0 Comments:

Постави коментар