De weelderige zelfgemaakte cake overtrof alle tot nu toe bekende bananentraktaties, dus het is geen wonder dat het internet won!
Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 9 eieren
- 9 eetlepels suiker
- 9 eetlepels gemalen walnoten
- 2 eetlepels bloem
- 1/2 zak bakpoeder
Voor fil:
- 1 liter melk
- 2 puddingen met vanillesmaak
- 4 eetlepels bloem (boven)
- 2 zakjes vanillesuiker
- 250 gram boter
- 2 eetlepels poedersuiker
Chocolade glazuur:
- 120 g kookchocolade
- 80 g boter
- 8 eetlepels zoetzure room
En meer:
- 6 bananen
- 400 ml zoetzure room
- sap van een citroen
Voorbereiding
Deeg:
Scheid de eiwitten en klop ze in stevige sneeuw, voeg een voor een suiker, eidooiers toe en roer met een mixer tot een dikke massa is verkregen.
Meng de walnoten, bloem en poeder en voeg voorzichtig toe aan het eimengsel. Bak in een ondiepe, grote bakplaat. Snijd het koude deeg in twee delen.
Het dossier:
Meng bloem, pudding en vanillesuiker met een beetje melk. Voeg de rest van de melk toe om te koken, voeg suiker toe (hoeveelheid naar wens) en voeg als het kookt de pudding toe. Koel de vulling af en roer af en toe om te voorkomen dat de korst vast komt te zitten. Klop de boter met de poedersuiker en voeg geleidelijk de pudding op kamertemperatuur toe.
Vulling:
Leg een deel van het deeg op een bord, giet de helft van de vulling en leg dan het andere deel van het deeg en de rest van de vulling. Schil een banaan, snijd hem in de lengte doormidden en besprenkel met citroensap, leg hem op de vulling en giet over het glazuur.
Je kunt de onderkant van de cake omwikkelen met folie zodat het glazuur niet te veel vloeit, maar de bananen moeten goed bedekt zijn met glazuur zodat het niet zwart wordt.
bron : najbolji-recepti.com
0 Comments:
Постави коментар