Ingrediënten:
- 300 g plasmakoekjes
- 5 eetlepels melk
- 180 g boter of margarine
Kopen:
- 1 stuk Ella kaas (450 gr)
- 1 crème fix
- 1 vanillesuiker
- 50 ml water
- 1 gelatine (10 gram)
- 500 ml plantaardige zure room (Meggle)
- 220 g poedersuiker
Vruchtenvulling:
- 450 g rood fruit (ik gebruikte frambozen en bramen)
- 100 ml water
- 1 gelatine (10 gram)
- 50 ml water voor gelatine
- 4 eetlepels suiker
Voorbereiding:
Kook het fruit met water en suiker ongeveer 10 minuten. Eén gelatine laat men ook 10 minuten zwellen. in water, smelt het (het mag niet koken) en voeg toe aan het fruit dat je van het vuur hebt gehaald.
Laat afkoelen. Smelt de margarine of boter en klop met een mixer met gemalen plasmakoekjes en melk. Het mengsel zal vrij los zijn, druk het daarom met je vingers of een roller in een ronde vorm (diameter 26 cm).
Laat in de koelkast opstijven terwijl je de witte vulling roert. Klop de zoetzure room stijf en voeg de cream fix toe. Voeg vervolgens kaas, vanillesuiker en poedersuiker toe aan dit mengsel. Laat de gelatine 10 minuten zwellen. en verwarm het dan net genoeg om te smelten (nooit koken).
Meng het met een beetje van dit witte mengsel, voeg het toe aan de witte vulling en meng alles nog een keer. Druk de witte vulling in de vorm over het plasma. Zorg ervoor dat u de randen aan de zijkanten opvult, zodat u geen gaatjes meer overhoudt wanneer u de vorm verwijdert.
Als de rode vulling is afgekoeld, deze lichtjes over de witte vulling verdelen en in de koelkast 6 tot 8 uur in de vorm laten staan. Haal de cake met een mes lichtjes uit de vorm en klaar...
Je cheesecake is klaar!
Gebruik bij het bereiden van witte vulling zure room van plantaardige oorsprong (ik gebruikte Meglle), omdat ze guller zijn en na een paar dagen niet van smaak veranderen in de koelkast (in tegenstelling tot die op basis van melk).
0 Comments:
Постави коментар