Benodigde ingrediënten:
- 3 zakjes vanillepuddingpoeder
- 9 eetlepels suiker
- 1200 ml melk
- 300 gram kleine koekjes
- 200 gram boter + voor het invetten van het blik
- 100 gram zure room
- 4 bananen
- 300 ml slagroom
Voorbereiding
Combineer puddingpoeder en suiker en roer kort. Scheid een deel van de melk om het mengsel van pudding en suiker erdoor te roeren.
Breng de rest van de melk aan de kook en als het kookt, zet het opzij, voeg het opgeklopte mengsel toe en kook de pudding.
Roer de gesneden boter door de nog hete pudding en vervolgens de zure room.
Breek het koekje met je vingers in kleine stukjes en voeg hetzelfde toe aan het mengsel en roer alles goed door elkaar. Bestrijk de bakplaat met boter en giet de helft van het mengsel erin.
Schil een banaan, rasp hem en snijd hem doormidden. Voeg de rest van het mengsel toe over de bananen en druk het met een lepel tussen de bananen.
Laat de cake minimaal twee uur in de koelkast afkoelen.
Klop na twee uur de slagroom, bedek het gele mengsel en zet het terug in de koelkast om goed af te koelen voordat je het serveert, bij voorkeur een nacht.
Je kunt de cake bestrooien met cacaopoeder.
Bron: stil.kuir.rs
0 Comments:
Постави коментар