Ingrediënten voor de schors:
- 6 hele eieren
- 6 eetlepels kristalsuiker
- 150 g gemalen walnoten
- 1 eetlepel cacao
- 5 eetlepels bloem
- 3 eetlepels olie
- 3 eetlepels koud water
- 5 g bakpoeder, hoewel je er een hele zak in kunt doen
Crème I en II:
- 1 liter melk
- 3 vanillepudding
- 5 eetlepels kristalsuiker
- 150 g chocolade (wat je wilt, ik doe 50 g melk en 100 g zwart)
- 200 g margarine
- 100 g poedersuiker
- 200 ml zoetzure room
- 80 g kleine koekjes
- biscuit weekmelk
Voorbereiding:
Zet de oven aan om voor te verwarmen tot 200 graden.
Klop de eiwitten schuimig en voeg dan geleidelijk de suiker al kloppend toe. Als je een stevig schuim krijgt, voeg dan de eidooier toe, dan water en als laatste olie, allemaal opnieuw met kloppen.
Meng als laatste de walnoten, bloem, cacao en bakpoeder erdoor en meng alles tot een klontvrije massa.
Giet het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat van 30 x 20 cm en bak. Wanneer je het te bakken zet, verminder je tot 180.
Bak de korst ongeveer 20-25 minuten. Raak het lichtjes aan met je handpalm, de hoes is zacht, maar niet te zacht voor de handpalm om erin te vallen. Pas op dat u het niet te lang kookt, het moet zacht blijven. Je raakt het aan met je handpalm en test het met een tandenstoker.
Roer de pudding met kristalsuiker, voeg dan een beetje koude melk toe en zet de rest op middelhoog vuur aan de kook.
Als de melk kookt, kook de pudding en roer tot hij dikker wordt.
Haal van het vuur en giet de helft van de pudding in een andere kom waarin je de chocolade breekt en roer tot hij smelt.
Bedek beide delen van de pudding met huishoudfolie en laat afkoelen.
Klop de schuimige margarine op kamertemperatuur met poedersuiker.
Klop beide puddingen een beetje los met een mixer, voeg dan de helft van de margarine toe aan het ene deel en de andere helft en klop.
Klop de zoetzure room op, voeg dan 2 volle lepels toe aan elk deel en klop opnieuw.
Snijd de afgekoelde korst horizontaal om twee dunne korstjes te krijgen (als je de korst niet wilt snijden, kun je deze in een grote ovenschaal bakken en dan alleen doormidden snijden)
Voeg op de korst een hele vulling toe, leg er een rij petitbiscuits gedoopt in melk overheen, dan de andere hele vulling en bedek alles met een andere korst.
Smeer de cake in met de rest van de zoetzure room en laat dit even staan.
Aangenaam.
domacirecepti.net
0 Comments:
Постави коментар