Drievoudig plezier: een cake die niemand kan weerstaan

 

Ingrediënten

Koekje met walnoten

- 6 eiwitten
- 200 g suiker
- 150 g gemalen walnoten
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels gladde bloem

Room

- 6 eidooiers
- 200 g suiker
- 2 puddingpoeders met vanillesmaak
- 700 ml melk
- 200 g margarine op kamertemperatuur
- 100 g melkchocolade

Chocolade glazuur

- 150 g kookchocolade
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels water

Andere vullingingrediënten

- Kleine beurre-koekjes
- koekdompelende melk
- Een beetje rum

Voorbereiding

Meng het eiwit en de suiker tot een stevig beslag.

Voeg gemalen walnoten, kruimels en bloem toe en meng voorzichtig.

Giet het mengsel op een bakplaat (30 × 30 cm) die van tevoren is ingevet en met bloem bestoven.

Bak het koekje 20-25 minuten op een temperatuur van maximaal 180 ° C.

Meng voor de room het eigeel met de suiker, pudding en een beetje melk.

Verwarm de rest van de melk aan de kook, voeg de bereide eidooiers toe en kook de room op laag vuur tot hij dikker wordt.

Meng de afgekoelde room met margarine op kamertemperatuur en verdeel in twee gelijke delen. Voeg de gesmolten chocolade in één portie toe.

Smeer het afgekoelde koekje in met lichte room. Schik de koekjes gedrenkt in een mengsel van melk en rum over de room.

Smeer het koekje in met chocoladeroom en bekleed de hele cake met chocoladeglazuur.

Laat de cake goed afkoelen voordat u hem serveert.

Bron: coolinrika.com / najbolji-recepti.com

0 Comments:

Постави коментар