SAPPIGE SINAASAPPEL EN CHOCOLADECAKE


Ingrediënten

Chocolade koekje:

- 4 eieren
- 150 g suiker
- 50 g chocoladepoeder
- 50 g cacaopoeder
- 150 ml heet water
- 100 ml olie
- 60 g gladde bloem
- 1 theelepel bakpoeder

Oranje crème:

- 1 l vers geperst sinaasappelsap
- geraspte schil van 2 grotere sinaasappels
- 200 g suiker
- 130 g dichtheid
- 200 ml zoete room

Sinaasappelsiroop:

- 100 ml vers geperst sinaasappelsap
- 100 g suiker

Decoratie:

- 300 ml zoete room
- geraspte chocolade
- schijfjes sinaasappel

Voorbereiding:

Meng in een kom cacao, chocoladepoeder en heet water. Opzij zetten. Klop de eidooiers met de suiker en voeg dan de olie en het bereide mengsel van chocolade en cacao toe. Voeg een snufje zout toe aan de eiwitten en meng ze tot een stevig beslag.

Voeg afwisselend gezeefde bloem met bakpoeder en eiwit toe aan het chocolademengsel. Meng alles lichtjes tot je een uniform mengsel krijgt. Giet het mengsel in een cakevorm (28 cm). Bak het koekje 15-20 minuten op 180 ° C, controleer met een tandenstoker of het gaar is.

Bereid de topping voor terwijl het koekje aan het bakken is. Zeef vers geperst sinaasappelsap uit het vruchtvlees, meng met suiker en kook kort, 2-3 minuten. Giet hete sinaasappel en suikersiroop over het hete koekje.

Voor 1 liter sap heb je ongeveer 10 grotere sinaasappels nodig. Zeef het sap van vers geperste sinaasappels door het vruchtvlees te verwijderen. Meng een klein deel van het sap met geraspte sinaasappelschil, dichtheid, suiker. Roer goed om eventuele klontjes te verwijderen.

Breng de rest van het sap aan de kook, voeg het bereide mengsel toe en kook op laag vuur tot je een dikke room krijgt. Breng de room over in een mengkom, bedek het oppervlak met huishoudfolie en laat afkoelen.

Meng de afgekoelde room met de opgeklopte zoete room. Breng de room aan op de afgekoelde koekjes en bedek de bovenkant met opgeklopte zoete room. Schik de cake in de vorm en laat hem een ​​nacht staan ​​met de ring, zodat de room goed uitknijpt.

Bron: slatkisvijet.com/najbolji-recepti.com

0 Comments:

Постави коментар