GEWELDIGE CHOCOLADE KOKOSCAKE
- 4 eieren
- 4 eetlepels suiker
- 5 eetlepels bloem
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels melk
- 2 eetlepels cacao
- 1 bakpoeder
Room:
- 1 liter melk
- 1 vanillepudding
- 5 eetlepels dichtheid
- 1 ei
- 1 vanillesuiker
- 5 eetlepels suiker
- 120 g margarine
- 100 g kookchocolade
- 50 g kokosnoot
En meer:
- 2 dcl slagroom (of in plakjes gesneden wafels)
- 1 crème fix
- Kleine koekjes
Voorbereiding
Room:
Verwarm 7 dcl melk en suiker, meng pudding, bindmiddel, vanillesuiker en ei door de resterende 3 dcl. Voeg als de melk kookt langzaam het puddingmengsel toe, onder voortdurend roeren. Kook 2,3 minuten tot de room dikker wordt.
Verdeel de room in 2 delen. Doe chocolade in het ene deel en kokos in het andere. Als de room een beetje is afgekoeld, doe je er 60 g in plakjes gesneden margarine in en meng goed.
Smeer het afgekoelde koekje eerst in met kokoscrème, doe dan in melk gedrenkte petitbiscuits en smeer er chocoladeroom overheen. Er gaat slagroom overheen, maar ik had het niet, dus sneed ik de chocoladewafels in plakjes.
Biscuit:
Scheid het eiwit van de dooiers. Maak stevige sneeuw van eiwitten en een eetlepel suiker. Klop de overige ingrediënten los en voeg de helft van de sneeuw toe en meng kort.
Roer de andere helft van de sneeuw licht met de hand en meng tot een uniform mengsel. Doe het koekje in een vorm (20 × 30) Bestrooi met margarine en bestrooi met scherpe bloem en bak op 180 graden gedurende ongeveer 40 minuten.
Giet warme koek met cacao (1dcl), crash express of iets dergelijks.
Bron: coolinarika.com
0 Comments:
Постави коментар