CHOCOLADECAKE MET NATTE KOEKJES

 

Ingrediënten:

- 250 g suiker
- 225 g gladde bloem
- 60 g cacao
- 1 bakpoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 125 ml olie
- 200 ml kokend water

Voorbereiding:

Meng alle droge ingrediënten in een kom (met een lepel). Meng in een andere kom alle natte ingrediënten behalve water (eieren, olie, melk) en voeg ze onder voorzichtig roeren toe aan de droge ingrediënten. Ik heb geen mixer gebruikt, ik heb alles met een garde gedaan.

Voeg, wanneer goed gemengd, langzaam kokend water toe, onder voortdurend roeren. Vet de vorm in en bestuif hem met bloem (diameter 26). Het koekje wordt gebakken op 180 graden (zonder ventilatie), 30-35 minuten. Laat na het bakken 10 minuten afkoelen. en haal het dan uit de mal.

Room:

Smelt 500 g melkchocolade op laag vuur, haal van het vuur, roer 500 ml slagroom erdoor en roer constant met een garde. De crème is direct klaar voor gebruik.

Opmerkingen:

- Ik heb 2 koekjes gebakken, dus niet 2 koekjes uit één mengsel, maar 2 mengsels.

- Ik heb de room in tweeën gedeeld

- Het koekjesmengsel zal zeldzaam voor je zijn, maar maak je geen zorgen, het moet zo zijn.

- Het koekje kan in het midden een beetje opzwellen, maar maak je geen zorgen, als je het uit de oven haalt, neem dan een grote lepel en maak het plat terwijl het heet is.

- Bedek de vorm met folie en een keukendoek, draai hem ondersteboven en laat hem afkoelen. De kant die aan de onderkant zat, laat hem bovenop je taart liggen, want hij is plat.

Zet samen in een vorm: koekje, room, koekroom. Laat afkoelen. Versier zoals gewenst.

Bron: health-and-kitchen.live

0 Comments:

Постави коментар