Schwarzwald (Zwarte Woud) blokjes - een cake die qua smaak en structuur identiek is aan de beroemde cake. Dit is dus de Zwarte Woudcake (Zwarte Woudcake) in een notendop.
Ingrediënten
Biscuit:
- 8 eidooiers
- 25 dagen suiker
- 25 dagen walnoten
- 2 eetlepels scherpe bloem
- 1 eetlepel cacao
- 8 eiwitten - sneeuw
- sap van 1 citroen
Glazuur:
- 10 dagen chocolade
- 5 dagen margarine
- een klein beetje water
Room:
- 2 potjes kersen (compote)
- 3 - 4 eetlepels dichtheid
- 3 - 4 eetlepels suiker (optioneel)
- 2 vanillesuiker
Slagroom:
- 7 dl zoete slagroom
Voorbereiding:
Maak een koekje en bak als 1 korst in een grote bakplaat. Klop de eidooiers, suiker, citroensap los en voeg afwisselend een mengsel van bloem, cacao en gemalen walnoten en opgeklopt eiwit toe. Meng lichtjes met een lepel (niet mengen).
Kook voor de room het kersensap met de suiker, voeg het verdikkingsmiddel toe en tot slot de hele kersen en vanillesuiker. Leg eerst het chocoladeglazuur op de korst en als het een beetje afkoelt, doe je er de kersencrème op.
Maak slagroom en leg op gekoelde room. Het kan worden bestrooid met geraspte chocolade of chocoladepoeder en indien gewenst gegarneerd met kersen.
Bron: lakofinorecept.info
0 Comments:
Постави коментар