Ingrediënten
Biscuit:
- 5 eiwitten
- 5 eetlepels suiker
- 5 eetlepels bloem
- 1/2 bakpoeder
Topping:
- 100 ml melk
- 1 vanillesuiker
Room:
- 400 ml melk
- 100 g suiker
- 5 eidooiers
- 50 g kookchocolade
- ongeveer 200 g jaffakoekjes
- 300 ml slagroom
- 1 zakje gelatine fix
Decoratie:
- 200 ml slagroom of slagroom
Voorbereiding:
Klop de eiwitten met de suiker, voeg de bloem en het bakpoeder toe. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede vorm en bak ongeveer 30 minuten op 200 C. Kook 100 ml melk en vanillesuiker.
Scheid het gebakken koekje van het papier, prik erin en giet er hete melk overheen. Laat afkoelen. Kook 400 ml melk. Klop de eidooiers en de suiker los en giet de hete melk erover. Keer terug naar de kookplaat en kook de room al roerend.
Zodra het kookt, van het vuur halen. Meng gelatinefixatie door de warme room. Klop 300 ml slagroom apart op en meng dit met de lauwwarme room. Goed mengen!
Rasp chocolade en jaffakoekjes. Voeg toe aan de room, die volledig is afgekoeld, en meng alles goed. Leg het koekje op de schaal en leg de rand van de cakevorm, die we bedekt met folie.
Doe de room op het koekje en laat het een uur of twee in de koelkast staan, zodat de room dikker wordt. Als de room hard is geworden, verwijdert u de randen van de vorm en bestrijkt u de hele cake met slagroom of slagroom of slagroom, naar smaak.
Versier zoals gewenst en serveer.
Bron: coolinarika.com
0 Comments:
Постави коментар