Verfrissend, licht, smelt gewoon in je mond, en de combinatie van vanille en fruit is onverslaanbaar. We hebben ook een beetje koekjes gemengd, hoewel je ook een stuk koek, plasma of een korst kunt maken van het gemalen koekje. Als je een rechte middenlijn wilt, moet je wachten tot de aardbeienlaag erg strak is, en pas dan een beetje vanillecrème aanbrengen. Ik had echt een hekel aan wachten, dus ik besprenkelde vanille en aardbei met een stok en alles lijkt een beetje rommelig, maar de smaak is fantastisch.
Ingredienten:
- 2 pakken koekjes
- 1 liter melk
- 3 puddingen met vanillesmaak
- 250 ml zoetzure room
- 200 g roomkaas
- 6 eetlepels suiker
Deel met aardbeien:
- 400 g aardbeien
- water (uitgelegd in het recept)
- 5 eetlepels suiker
- pudding met aardbeiensmaak
- 10 g gelatine (1 zakje)
Voorbereiding:
Kook eerst de vanillepudding om af te koelen.
Neem uit een liter melk 150-200 ml en meng met pudding en suiker en klop.
Breng de rest van de melk aan de kook.
Als het kookt, kook de pudding en roer tot het dikker wordt. Haal van het vuur, dek af met folie en laat afkoelen.
Klop de zoetzure room op als de pudding is afgekoeld.
Klop de pudding een beetje met een mixer, voeg dan zoetzure room toe en klop.
Voeg dan de roomkaas toe en klop opnieuw.
De vanillevulling is klaar.
Hak de aardbeien fijn en voeg 500 ml water toe. Voeg suiker toe en breng aan de kook. Kook 2-3 minuten. Roer ondertussen de pudding met 200 ml water en week de gelatine in 5 eetlepels water.
Zeef de aardbeien een beetje met een puree, kook dan de pudding en meng. Het zal niet te veel dikker worden.
Haal van het vuur en laat iets afkoelen, ongeveer 5-10 minuten.
Voeg gezwollen gelatine toe aan de pudding en roer krachtig.
Schik de in melk gedoopte koekjes op de bodem van de vorm of plaats een ring van de vorm op een bakje en schik dan de koekjes.
Schud de helft van de vanillevulling eruit, druk hem plat en dan meer dan de helft van de aardbeienvulling. Neem een prikker of iets dergelijks duns en besprenkel met aardbeien en vanille.
Laat 15 minuten in de koelkast staan.
Verdeel vervolgens de rest van de vanillevulling een beetje met een lepel om het uitrekken te vergemakkelijken, druk het langzaam plat en giet dan over de rest van de aardbeienvulling.
Laat een nacht of minstens een paar uur in de koelkast staan.
Snijd en serveer.
domacirecepti.net
0 Comments:
Постави коментар