Ik heb deze keer deze ongebakken fruitcake gemaakt met kersen. De cake kan ook gemaakt worden met aardbeien, frambozen, fruitmixen, perziken en abrikozen, en de procedure is precies hetzelfde. De beste smaak (dit is nu een subjectieve mening) is wanneer zuur fruit wordt gecombineerd, en in het geval van zoet fruit zoals abrikozen wordt het sap van een halve citroen aan het witte deel toegevoegd, zodat dat gebrek wordt gecompenseerd door citroen. Een echte verfrissing, zonder zomertaart te bakken.
Schors:
- 200 g gemalen koekjes
- 200 g gesmolten boter
- 100 g poedersuiker
- als je sinaasappelsap nodig hebt, afhankelijk van of je een hardere of een zachtere schil prefereert - ik heb het gemaakt zonder sap en als het uit de koelkast wordt gehaald, is het erg moeilijk te snijden, maar de smaak is fantastisch.
Wit gedeelte:
- 400 g roomkaas - wat dan ook - abc, philadephia, ella, alleen niet zout
- 400 ml zoetzure room
- 150 g poedersuiker
Fruit gedeelte:
- 400 g fruit naar keuze
- 200 g suiker
- 200 ml water
- 3 eetlepels dichtheid - zetmeel, zetmeel
Voorbereiding:
Eerst doen we het fruitgedeelte.
Meng het fruit (dat kan worden gemengd of gehakt, afhankelijk van wat u verkiest) suiker en giet er 100 ml water overheen.
Verdun de dichtheid in de resterende 100 ml water. Kersen geven veel sap af, dus 200 ml water is voldoende, voeg 300 ml toe aan ander fruit.
Laat een tijdje koken, ongeveer 3-4 minuten, kook dan tot het dik is en roer tot het dik is.
Haal van het vuur, doe een zak of folie in een sherpa die kleiner is dan je vorm en schud de fruitgelei eruit. Dek af met de uiteinden van de zak, koel af en zet in de vriezer om te bevriezen.
Voeg poedersuiker en gesmolten boter toe aan het gehakt en roer. Als je van een zachtere korst houdt, voeg dan een beetje sap toe.
Plaats een vorm met een diameter van 24 cm op een schaal, schud de korst eruit en strijk het glad met een lepel.
Voeg poedersuiker toe aan de roomkaas en klop.
Klop de zoetzure room apart, voeg dan de roomkaas toe en meng met een draad, roer niet met een mixer.
Breng de helft van deze massa aan op de korst, doe er bevroren gelei overheen en doe de rest van de witte room over de gelei.
Maak het plat en zet het een paar uur of een nacht in de koelkast.
Versier zoals gewenst, hoewel decoratie niet nodig is.
Aangenaam.
domacirecepti.net
0 Comments:
Постави коментар