Het is noodzakelijk:
6-7 grotere pannenkoeken
1 zure room
100 ml roomkaas
500 g gehakt
300 g kaas
250 ml tomatensap
2 eetlepels ketchup
1/2 theelepel oregano
1/2 theelepel basilicum
1/2 theelepel knoflook in korrels
1/2 theelepel marjolein
2 uien
om mee te proeven
Bechamel:
100 g margarine
400 ml melk
2 eetlepels bloem
Hak de ui fijn en laat sudderen, nadat het is uitgekristalliseerd, leg het vlees en laat het sudderen. Als het vlees van kleur verandert, voeg dan kruiden en ketchup toe, laat nog een paar minuten sudderen en voeg dan gekookte tomaten (100 ml) toe. Wanneer het vlees de tomaten heeft opgenomen en verdampt, verwijder dan alle vloeistof van het vuur.
Bak 6-7 grotere pannenkoeken. Breng op de pannenkoek een beetje roomkaas aan, gemengd met 1/2 zure room, vlees en geraspte kaas en wikkel de pannenkoek. Doe hetzelfde met de overige pannenkoeken. (Hetzelfde kan worden gedaan met lasagnekorsten, maar ze moeten kort in kokend water worden geblancheerd om gemakkelijker te kunnen buigen). Bestrijk de bodem van de pan met een beetje bechamelsaus (melk, bloem en margarine) en bestel de pannenkoeken. Giet over de pannenkoeken met de resterende bechamel, voeg een beetje gekookte tomaat toe en rasp de kaas op het oppervlak. Zet de lasagne ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven op 180 C.
Bestrijk de bodem van de pan met een beetje bechamelsaus (melk, bloem en margarine) en bestel de pannenkoeken. Giet over de pannenkoeken met de resterende bechamel, voeg de resterende 150 ml gekookte tomaten en de rest van de zure room toe en rasp de kaas op het oppervlak. Zet de lasagne ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven op 180 C.
bron recepti.com
0 Comments:
Постави коментар