Schors:
200 g gemalen plasma
100 g gemalen geroosterde hazelnoten
30 g margarine
50 ml koolzuurhoudend sap
Het dossier:
150 g plasmakoekjes
5 eieren
100 g suiker
200 g roomkaas
1 zakje gelatine
200 ml zoetzure room
100 g gemalen plasmakoekjes
2 eetlepels nutella of een andere crème
ongeveer 200 ml koolzuurhoudend dipsap voor koekjes
Topping:
200 ml zoetzure room
100 g chocolade
Meng gemalen koekjes en gemalen hazelnoten. Voeg voorgesmolten margarine en koolzuurhoudend sap toe. Ik gebruikte coca-cola. Mix alles goed door elkaar en schik in een ronde vorm fi-26.
Klop de eidooiers los met de suiker en stoom ze. Laat afkoelen. Giet een eetlepel water over de gelatine en laat deze opzwellen. Klop de zoetzure room apart los en klop de eiwitten apart tot een stevige saus. Klop de afgekoelde vulling los met een mixer en voeg roomkaas en nutella toe. Giet een lepel hete melk over de gezwollen gelatine, meng het goed om de gelatine te smelten en giet het in de vulling. Zet de mixer uit, meng dan de opgeklopte zoetzure room en het eiwit met een lepel en meng tot slot de gemalen koekjes erdoor.
Meng alles licht met een lepel. Verdeel de helft van de vulling over de voorbereide korst. Doop het koekje vervolgens in coca cola en verdeel het over de vulling, en verdeel de vulling weer over de koekjes.
Verwarm de zoetzure room in een pan tot het kookpunt, haal het dan van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer tot de chocolade smelt. Giet over de cake (gebruik een vorm met een verwijderbare ring).
Laat in de koelkast goed opstijven. Beste 's nachts. Haal de volgende dag de vorm eraf en geniet van de goddelijke smaak.
bron recepti.com
0 Comments:
Постави коментар