DE CAKE VAN LONDEN

 

Ingrediënten
Amandelschil, I en III (x 2):
6 stuks eiwit
200 g suiker
1 eetlepel bloem
120 g geblancheerde, geroosterde, gemalen amandelen

Schil met walnoten, II en IV (x 2)
6 stuks eiwit
200 g suiker
1 eetlepel bloem
120 g gemalen walnoten
50 g geraspte chocolade (60% cacao)

Het dossier:
Fil 1:
300 g gemalen walnoten
11 eetlepels melk
7-8 eetlepels suiker
125 g boter
Phil 2 en 3:
24 stuks zumanca
24 theelepels (300 g) suiker
450 g boter
200 g chocolade (60% cacao)
200 g hazelnoot, spread, gemalen

Voorbereiding
KORE:

Ik bakte de korstjes twee keer in een grote pan (hoewel er volgens het recept vier losse korstjes gebakken worden) Later heb ik de afgekoelde korstjes dwars in 2 delen gesneden De afmetingen van mijn pan zijn 45 × 30 cm.

Bereiding van de bakplaat: vet de bakplaat in, leg bakpapier op de bodem en vet deze ook in. Bestrooi met bloem, schud de bakplaat en gooi de overtollige bloem weg.
1.
Amandelschil (schil I en III):
-Verhit de oven tot 180 C.
-Klop 6 eiwitten met 200 g suiker in stevige sneeuw en voeg 120 g gemalen amandelen en 1 eetlepel bloem toe, meng zorgvuldig.
-Nadat u de bakplaat in de oven heeft geplaatst, verlaagt u de temperatuur tot 160 C en bak u ongeveer 30 minuten.
-Bak twee korstjes op deze manier (of één in een grote pan, natuurlijk - dupliceer in dat geval de ingrediënten).

2.
Walnootschors (schors II en IV):
-Verhit de oven tot 180 C.
-Klop 6 eiwitten met 200 g suiker in stevige sneeuw en voeg 120 g gemalen walnoten, 50 g geraspte chocolade en 1 eetlepel bloem toe, meng zorgvuldig.
-Nadat je de bakplaat in de oven hebt geplaatst, verlaag je de temperatuur tot 160 C en bak je ongeveer 30 minuten.
-Bak twee korstjes op deze manier (of één in een grote pan, natuurlijk - dupliceer in dat geval de ingrediënten).

3.
FIL:

Fil 1:

Giet 300 g gemalen walnoten met 11 eetlepels hete melk en voeg 7-8 eetlepels suiker toe. Kook heel kort. Voeg 125 g zachte boter toe aan de afgekoelde massa en klop.

Voor Phil 2 en Phil 3:

Klop de eidooiers goed los met 24 theelepels suiker en kook op stoom. Zorg ervoor dat het water de bodem van de kom met de eidooiers niet raakt, roer de hele tijd. Kook tot de massa merkbaar dikker wordt, ongeveer 15 minuten, maar zorg ervoor dat de eidooiers niet te gaar worden en vlekkerig worden De afgewerkte vulling zal nog steeds niet helemaal dik zijn, maar zal tijdens het afkoelen hard worden.

Zo ziet een vers gekookte vulling eruit, nog steeds heet: foto 1, foto 2
Vullen na afkoeling, alvorens boter toe te voegen: Figuur 1, Figuur 2

Voeg 450 g zachte boter toe aan de afgekoelde massa, klop en verdeel in twee delen, in een verhouding van 2: 1 (Phil 2: Phil 3).

Phil 2: Voeg voor het grootste deel gesmolten chocolade toe. Verdeel in twee delen.

Phil 3: Voeg geroosterde, gemalen hazelnoten toe aan een kleine portie.
4.
Volgorde van stapelen van korst en vulling:
Bark I, Phil 1
Bark II, 1/2 Phil 2
Cora III, Phil 3
Bark IV, 1/2 Phil 2.

Enkele tips:

- eiwitten worden beter gemengd als ze vóór het martelen op kamertemperatuur worden getemperd, maar het is gemakkelijker om de eiwitten van de eidooiers te scheiden onmiddellijk nadat ze uit de koelkast zijn gehaald;
-Als je geen sterke mixer hebt (bij voorkeur een tafel), is het gemakkelijker om de ingrediënten voor elke korst afzonderlijk (van 6 eiwitten) te roeren, anders kun je zoals ik werken (het gaat veel sneller), bak een korst van 12 eiwitten en na afkoeling kruiselings snijden;
- Je kunt de korst na afkoeling (als je in een rechthoekige bak werkt) met een mes of een pizzasnijder snijden om rechte randen te krijgen.
Decoratie:
-kant: geroosterde amandelen (ongeveer 250 g), in dunne plakjes gesneden,
-bovenkant: bestrooid met gemalen amandelen en cacao;
- bovenranden: chocoladeganache (melkchocolade: boter, 1: 1).

bron https://zdravlje-i-kuhinja.live

0 Comments:

Постави коментар