Ingrediënten
Voor de schors:
- 100 g boter
- 100 g poedersuiker
- 4 eieren
- 130 g chocolade menagerie
- 1 eetlepel cacao
- 1 zakje vanillesuiker
- 70 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 70 ml zoetzure room
- 130 ml melk
Voor room:
- 400 g nutella
- 400 g roomkaas
- 250 g gehakte hazelnoten
- 100 g wafel
Voor glazuur:
- 200 g Menage-chocolade
- 200 ml zoetzure room
Voorbereiding:
Klop suiker en boter met een mixer, smelt de chocolade op een stomer. Voeg 4 eidooiers toe aan de boter - een voor een, gekoelde chocolade, cacao en vanillesuiker.
Meng bloem met bakpoeder, voeg toe aan de massa, meng lichtjes met een lepel. Voeg al roerend zoetzure room, melk en eiwit toe.
Bak de korst in een met bakpapier beklede bakplaat ongeveer 30 minuten op 180 C. Koel de afgewerkte korst en snijd hem in de lengte door en maak hem klaar om te vullen.
Meng voor de room de roomkaas, voeg de nutella, gehakte hazelnoten en geplette wafeltjes toe.
Vul de cake en bedek deze met chocolade. Verhit de zoetzure room, haal van het vuur en voeg de chocolade toe. Meng lichtjes en giet over de cake. Versier zoals gewenst.
Bron: receptizasve.com
0 Comments:
Постави коментар