DE KOKOSKUBUSSEN VAN HET IJS

 

Componenten

Voor het koekje:

- 5 eieren
- 65 g suiker
- 25 g cacao
- 75 g bloem

Voor topping van chocolade-rum:

- 200 ml melk
- 2 eetlepels cacao
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels rum

Voor room:

- 1 liter melk
- 12 eetlepels suiker
- 4 vanillepudding
- 250 g margarine
- 2 eetlepels poedersuiker
- 70 g kokosnoot

Meer:

- 300 ml melk
- 2 slagroomchocolade

Voorbereiding

Scheid het eiwit van de dooiers. Voeg een snufje zout toe aan het eiwit en klop de vaste sneeuw door elkaar en voeg geleidelijk suiker toe. Meng in een andere kom de cacao en bloem, meng goed en verdeel de cacaoklontjes met een lepel (je kunt ook zeven, ik niet).

Voeg de eidooiers één voor één toe aan het eiwit, al roerend met een mixer op de laagste stand. Voeg nu de cacao en bloem toe en meng alles goed met een mixer ook op de laagste stand. Giet het koekjesmengsel in een pan die je licht hebt geolied en bestrooid met bloem (de mijne is 32 × 20 cm). Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Kook voor de topping de melk met cacao en suiker, voeg de rum toe en giet, terwijl deze nog warm is, het afgewerkte koekje erover. Roer in ongeveer 2 dcl melk het puddingpoeder met de suiker en breng de rest aan de kook en kook de pudding. Dek af met huishoudfolie en laat afkoelen. Het hoeft niet zo te zijn. Doe margarine in de lauwwarme pudding en klop de slagroom erdoor, en voeg tenslotte nog meer poedersuiker naar smaak toe.

2 lepels waren genoeg voor mij. Voeg de kokos toe en meng alles goed. Als je een nog intensere kokossmaak wilt, kun je maximaal 100 g gebruiken, maar ik weet niet dat mijn room niet te dik zou zijn. Bestrijk de topping met de slagroom en chocoladeslagroom eroverheen. Je kunt ook chocoladeglazuur gebruiken in plaats van slagroom.

Koel de cake goed af in de koelkast en geniet daarna!

Bron: coolinarika.com

0 Comments:

Постави коментар