Ingrediënten
Schors:
- 5 eieren
- 60 g suiker
- 1 eetlepel zachte bloem
- 50 g gemalen walnoten
Het dossier:
- 4 eidooiers
- 60 g suiker
- 125 ml melk
- 125 g suiker
- 200 g gemalen walnoten
- 200 g boter
- 1 sinaasappel
Lawaai:
- 4 eiwitten
- 250 g suiker
- 180 ml water
Voorbereiding:
Scheid de eidooiers en het eiwit. Rasp de sinaasappelschil op een fijne rasp en pers het sap eruit. Klop het eiwit in de stevige sneeuw.
Voeg onder constant kloppen suiker toe en roer tot de suiker smelt. Giet de bloem, noten en eidooiers erbij en meng voorzichtig met een keukenmachine.
Giet de massa in de voorbereide vorm en bak de korst ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 C. Doop walnoten in melk met 125 g suiker en kook kort.
Klop de eidooiers en 60 g suiker in een stomer en laat afkoelen. Klop de boter los, voeg de gestoomde walnoten, eigeelcrème, sinaasappelschil en sap toe en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Bestrijk de afgekoelde korst met de vulling en decoreer met eiwitten: kook water met suiker tot het honingdik wordt. Klop de eiwitten tot een stevig beslag en voeg al roerend de suikersiroop toe.
Bron: kuhinjica.rs
0 Comments:
Постави коментар