Dessert in een glas

 

De onderste laag of deze koekjeslaag: 300 g gemalen plasmakoekjes en 80 g boter. Smelt de boter, voeg toe aan het gemalen koekje en meng goed, zodat alle crackers in contact komen met de boter en vochtig worden. Schep (volle lepel) deze massa op de bodem van het glas, verdeel een beetje.



Vanillelaagje: Roer nu de vanillepudding die net roert erdoor en voeg 200 ml opgeklopte zoetzure room toe of kook de pudding in 300 ml melk, wacht tot deze is afgekoeld en meng 100 g boter of 200 ml zoetzure room erin. Of kook opnieuw een banketbakkersroom van 2 eierdooiers, 250 ml melk, 60 g suiker en 30 g dichtheid, koel af, meng 100 g boter of 200 ml zoetzure room. Selecteer alstublieft. Doe een gewone spuit in en doe in elk glas een cirkel. Knijp wat er nog over is van de spuit en laat het in de koelkast staan, je hebt het weer nodig.

Het knapperige gedeelte gaat samen met iets knapperigs of, indien gewenst, fruit. Ik had wat chocolaatjes met koekjes, het leek meer op een laag wafel, dus ik brak het en serveerde het vanille-gedeelte. Het kan van alles zijn: bananen, jaffa-koekjes, chocolade met koekjes, oreo, petit, plasma in stukjes, frambozen, aardbeien, wafels, dus wat je maar wilt.

Ik leg er naar wens een laagje zoetzure room of slagroom overheen. 200 ml zoetzure room of een zakje slagroom. Giet wat er over is in de kom waarin het vanille-gedeelte zit.

Leg de rest van de koekjes op het witte gedeelte. Verdeel gelijkmatig over alle kopjes.

Meng nu de overgebleven vanille en slagroom, doe het in een spuit en maak de bovenste laag af.

Misschien lijkt het door zoveel tekst lang en traag, maar geloof me, dat is het niet.

Klop in een kom de koekjes en boter, in de andere vanillecrème, in de derde zoetzure room, bijvoorbeeld 400 ml, voeg dan de helft van de vanille toe en klop. Dat is waar al dat werk wordt gedaan.

Doe gewoon een lepel van het koekje in elk kopje. In een vanillespuit, in een cirkel in elk glas, schudden. Je hoeft de spirc niet eens af te wassen, voeg gewoon zoete apvlaka of slagroom toe, het is nog makkelijker met het zakje, los het op en doe de slagroom dan weer in een cirkel over het knapperige gedeelte.

Decoratie naar wens.

Cool goed.

Aangenaam.

0 Comments:

Постави коментар