Ingrediënten
Voor het koekje:
- 6 eieren
- 6 eetlepels suiker
- 8 eetlepels gemalen walnoten
- 3 eetlepels bloem
- een halve theelepel bakpoeder
Voor fil:
- 250 g boter
- 12 eetlepels poedersuiker
- 6 eidooiers
- 15 dagen gemalen walnoten
- 15 dagen plasmakoekjes
- 2 dl sinaasappelsap
- 10 dagen kookchocolade
Voor slagroom:
- 6 eiwitten
- 6 eetlepels + 30 g suiker
Voorbereiding
Biscuit:
Klop de eieren los met suiker. Voeg langzaam de gemalen walnoten en bloem toe waaraan je het bakpoeder al hebt toegevoegd. Zet 10 minuten in een goed verwarmde oven, laat inkoken en bak nog eens 15 minuten op 180 ° C.
Het dossier:
Klop de boter met de poedersuiker. Voeg vervolgens een voor een de eidooiers toe. Als het goed is gekneed, voeg dan de gemalen walnoten en plasmakoekjes toe die we eerder in het sap hebben gedrenkt. Verdeel de helft van deze vulling over het koekje en meng de zachte chocolade door de andere helft en verdeel deze donkere vulling over de eerste helft van de vulling.
Slagroom:
Kook 15 dagen suiker met een beetje water en karameliseer de andere 15 dagen suiker (lichtjes zodat het niet verbrandt) tot het begint te schuimen. Klop gedurende deze tijd de eiwitten op, voeg zes strengen suiker toe (een voor een, onder voortdurend roeren) en als het goed gestold is, voeg je eerst de gekookte suiker toe en daarna de gekarameliseerde, terwijl je de hele tijd roert. Mix tot alles goed is afgekoeld en bedek de cake van bovenaf en aan de zijkanten.
Bron: coolinarika.com
0 Comments:
Постави коментар