Componenten
Het is noodzakelijk:
4 forellen
2 dl witte wijn
1 bosje sleutelbloemblad
1 grotere citroen
3 teentjes knoflook
om mee te proeven
naar smaak peper
4 eetlepels olie
50 g boter
Voorbereiding
Maak de forel schoon, was goed en vang al het water op met servetten. Het is goed om zowel buiten als binnen te zouten. Raap op. Laat 30-45 minuten in de koelkast staan.
Maak een marinade van wijn, fijngehakte peterselie en knoflook, olie, zout en peper. Snijd 4 ringen goed gewassen citroen, pers de rest uit en meng het sap door de marinade.
Leg bakpapier in een bakplaat of kauwgom, besprenkel met olie. Haal de forel uit de koelkast, doe een beetje marinade in het midden van elke forel en leg ze in de kauwgom. Giet de marinade erover, draai ze om en giet de marinade over de andere kant. Leg er schijfjes citroen omheen en een plakje boter op elke forel.
Zet de vis te bakken in een oven voorverwarmd tot 250'C.
Bak in ongeveer 40 minuten mooi bruin. Bak op hoge temperatuur zodat het van buiten geel en van binnen sappig is.
Haal de gebakken forel uit de oven, laat iets afkoelen en serveer. Serveer met gekookte aardappelen, evenals vis, giet de rest van de marinade erover. Het bijgerecht kan ook gekookte rijst met wortelen zijn.
0 Comments:
Постави коментар