"Kremisimo taart" / recepteen

 

Lichte schors:


6 eiwitten

6 eetlepels suiker

5 eetlepels kokos

4 eetlepels bloem

1/2 bakpoeder (5 gr)

Donkere schors:


6 eiwitten

6 eetlepels suiker

5 eetlepels gemalen walnoten

3 eetlepels bloem

1 eetlepel cacao

1/2 bakpoeder (5 gr)

Room:


12 dooiers

10 eetlepels suiker

3 eetlepels melk

250 g boter

Glazuur


100 g chocolade

100 ml zoetzure room



 

Voorbereiding:


Klop de eiwitten, voeg dan geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot een sterk schuim is verkregen.


Voeg vervolgens bloem, kokos en bakpoeder toe en meng met een spatel.


Schud in een met bakpapier beklede bakplaat 20 x 30 cm en in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 15 minuten.


Dezelfde procedure is voor de schaal met walnoten, bak ook 15 minuten op 180 graden.


Klop de eidooiers met de suiker tot ze wit worden, voeg dan de melk toe en meng.


Op stoom zetten (sherpa met kokend water)


Laat 15-20 minuten koken, haal dan van het vuur en laat volledig afkoelen.


Zet een half uur in de koelkast, klop intussen de boter schuimig, voeg dan de afgekoelde room toe en klop.


Snijd de afgekoelde schil doormidden, zodat je twee koeien minder krijgt van de kokosschil en de schil met de walnoten.


Breng een deel van de room aan op de donkere korst, dan een lichte korst, dan een deel van de room, dan weer een lichte korst en een deel van de room en dek af met de donkere korst.


Als je nog crème over hebt, bedek je de bovenkant met de rest.


Zet de zoete zure room op het vuur en als het bijna kookt, haal van het vuur, voeg dan de gebroken chocolade toe en roer tot het smelt, verdeel het dan als het een beetje is afgekoeld over de cake en laat het stollen.


Zet de cake een paar uur in de koelkast om te serveren.


Prettig.

0 Comments:

Постави коментар