Blaffen:
6 eieren
snufje zout
5 eetlepels water
6 eetlepels suiker
4 eetlepels olie
6 eetlepels bloem
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels cacao
Room:
500 ml zoetzure room
1 eetlepel honing
2 eetlepels melk
Glazuur:
120 g chocolade
70 g boter
3 eetlepels melk
1 eetlepel koud water
Kramel crème:
175 g suiker
50 g boter
100 ml zoetzure room
Gekarameliseerde noten:
5 eetlepels walnoten
4 eetlepels suiker
Voorbereiding:
Zet de oven op 200 graden.
Klop de eiwitten met de suiker stijf en giet er al kloppend langzaam het water bij.
Voeg geleidelijk de eidooiers toe, roer en voeg de olie in een stroompje toe.
Voeg bloem, cacao en bakpoeder toe aan de pot en mix alles met een keukenmachine.
Schud in een met bakpapier beklede bakplaat van ongeveer 30 x 25 cm en bak ongeveer 20 minuten.
Laat de gebakken korst volledig afkoelen.
Het kan worden besproeid met een beetje melk en laten absorberen.
Klop de zoetzure room stevig op, voeg dan de honing toe, klop, voeg dan de melk toe en klop opnieuw.
Het zou voor jou stevig genoeg moeten zijn, maar als dat niet het geval is, kan er een crèmeverharder worden toegevoegd.
Leg de helft van deze vulling op de koude korst.
Zet de chocolade op de stoom om te smelten, voeg dan boter en melk toe in de helft.
Als het gesmolten is, haal van het vuur, voeg dan een eetlepel koud water toe, verwijder en laat afkoelen.
Wanneer het begint aan te spannen, verdeel het dan over de witte room en laat het de korst bedekken, om het verder aan te spannen zodat de rest van de room zich kan verspreiden.
Vacht langzaam en voorzichtig.
Maak het karamelglazuur door de suiker op een laag vuur te smelten en zorg ervoor dat deze niet verbrandt. Zet vervolgens de zoetzure room op het vuur, maar niet aan de kook.
Als de suiker is opgelost, giet je de zoetzure room erbij en roer je tot alle suiker is opgelost, voeg dan de boter toe.
Maak je geen zorgen over wat zeldzaam is, als het afkoelt, zal het dikker worden, maar het moet ook een beetje vloeibaar blijven, zoals topping.
Zet de walnotensuiker op het vuur en smelt langzaam.
Voeg als het gesmolten is de walnoten toe en roer.
Schud op een bakplaat en laat afkoelen.
Smeer intussen de karamelroom (saus) op de witte seocake. Het is niet eng als het een beetje zijwaarts lekt.
0 Comments:
Постави коментар