Kokos- en chocoladetaart

 

Cacao schors:


5 eieren

5 eetlepels suiker

3 eetlepels bloem

2 eetlepels cacao

Kokos schil:


5 eiwitten

150 g kokos

60 g kokos

2 eetlepels bloem

1 theelepel bakpoeder

Room:


5 eierdooiers

150 g suiker

500 ml melk

200 g margarine of boter

2 eetlepels cacao

3 eetlepels bloem

Siroop:


200 ml water

2 eetlepels suiker

50 ml rum of rumextract

Glazuur:


100 g chocolade

3 eetlepels olie

2 eetlepels melk

en een beetje kokos om te strooien



 

Voorbereiding:


Zet de oven op 170 graden om te verwarmen terwijl je de korst maakt.


Klop de eiwitten met de suiker tot een sterk schuim, voeg dan de eidooiers toe en klop opnieuw


Voeg tot slot bloem, cacao en bakpoeder toe, meng met de hand en schud in een met bakpapier beklede bakplaat van 25 x 35 cm en bak 20 tot 25 minuten.


Snijd de gebakken en afgekoelde korst horizontaal in twee delen.


Verlaag de temperatuur tot 160 graden voor kokosnootschil.


Klop de eiwitten met suiker tot een sterk schuim, voeg dan kokos, bloem en bakpoeder toe en meng met de hand.


Schud in een bakplaat waar je de cacaokorst hebt gebakken en bak ongeveer 30 minuten.


Meng voor de room de eidooiers, cacao, bloem en suiker, voeg een beetje koude melk toe en breng de rest van 500 ml aan de kook.


Als het kookt, kook de losgeklopte eierdooiers en roer tot het dikker wordt, haal dan van het vuur om af te koelen.


Klop de margarine of boter op kamertemperatuur door elkaar, voeg dan de verkoelende room van eidooiers en cacao toe en klop alles door elkaar.


Breng voor de siroop water en suiker aan de kook en laat het een minuutje koken, daarna afkoelen.


Bestrooi de eerste korst met de helft van de siroop, breng dan de helft van de room aan, dek af met de tweede korst bestrooid met siroop en dek af met kokoskorst.


Je kunt ook kokosschil tussen twee cacaoschillen doen.


Smelt de chocolade met olie, haal van het vuur, voeg de melk toe en roer snel.


Giet onmiddellijk over de cake en druk hem plat, schud daarna de bakplaat met de cake zodat het glazuur overal gelijkmatig verdeeld is.


Laat de cake staan ​​en laat alles fijn zacht worden, snijd en serveer.


Prettig.

0 Comments:

Постави коментар