Romige cake met walnoten

 

Schors I en III:


8 eieren

8 eetlepels suiker

4 eetlepels bloem

100 g gemalen walnoten

1 eetlepel kokosnoot

Schors II:


6 eiwitten

6 eetlepels suiker

2 eetlepels bloem

150 g grof gehakte walnoten

Bestand:


6 dooiers

6 eetlepels suiker

1 zakje vanillepudding (40 gr)

500 ml melk

250 g margarine of boter

1 eetlepel vanille-extract

 


Van boven:


250 gram roomkaas

200 g margarine of boter

100 g poedersuiker



 

Voorbereiding:


Klop voor de korst I en III de eiwitten met de suiker, voeg dan de eidooiers toe en klop opnieuw.


Voeg tot slot gemalen walnoten, bloem en kokos toe en mix alles met een keukenmachine.


Leg in een met bakpapier beklede bakplaat 35 x 25 cm en bak ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.


Snijd de gebakken en afgekoelde korst horizontaal in twee delen, zodat je twee dunne korsten krijgt.


Voor schors II:


Klop de eiwitten met de suiker schuimig, voeg dan de grof gehakte walnoten en bloem toe en klop alles met een keukenmachine.


Schud in dezelfde pan waarin je de eerste korst gebakken hebt.


Zet ongeveer 30-35 minuten op 160 graden.


Meng voor de vulling de eidooiers, suiker, pudding en een beetje koude melk, klop alles op en breng de rest van de melk aan de kook.


Als het kookt, kook de opgeklopte massa en roer om in te dikken, haal dan van het vuur, dek af met folie en laat afkoelen.


Klop de margarine schuimig, voeg dan de afgekoelde vulling en het vanille-extract toe en klop.


Roer niet te lang zodat de margarine of boter niet verder zacht wordt en de vulling iets dunner wordt.


Zet het in dat geval 30 minuten in de koelkast.


Smeer de helft van de vulling op de eerste korst, dek af met de tweede en breng de rest van de vulling aan.


Leg er een derde korst op, waarop we geklopte margarine met poedersuiker en roomkaas aanbrengen, en bestrooi alles met geraspte witte chocolade en kokos.


Natuurlijk mag alleen het glazuur bovenop.


Laat rijzen en zoeten.

0 Comments:

Постави коментар