Kor:
12 eiwitten
12 eetlepels suiker
18 eetlepels gemalen walnoten
2 eetlepels bloem
1 bakpoeder van 10 gr
Crème I, II en III:
12 dooiers
12 eetlepels suiker
9 eetlepels bloem
1l melk
200 g boter
100 g pure chocolade
100 g kokos
6 eetlepels gemalen walnoten
Voorbereiding:
Verdeel de ingrediënten voor de korst in twee delen. Bak twee korsten in een grote ovenschaal van 43 x 33 cm.
De korst kan gebakken worden in een kleinere bak 33 x 23 cm, maar dan wordt de maat in 4 gelijke delen verdeeld.
Deze taart wordt vaak gemaakt in een ronde bakvorm van 26 cm, al is het veel lekkerder als je een bakplaat met een diameter van 28 cm hebt. En verdeel dan de dekselmassa in 3 delen en bak drie deksels. Verdeel in 4 delen in een rondje van 24 cm.
Ik heb het in een grote bakplaat gemaakt en 2 keer gebakken. Uiteraard om de voorbereidingstijd van de hoes te verkorten.
Klop 6 eiwitten met 6 eetlepels suiker en roer tot een stevig schuim is verkregen.
Voeg vervolgens een eetlepel bloem, 9 eetlepels gemalen walnoten en een halve bakpoeder of 5 g toe.
Meng alles en schud in een met bakpapier beklede ovenschaal, druk plat en plaats in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak tussen 15 en 17 minuten.
Herhaal het proces van het kloppen en bakken van de korst nog een keer, snijd de afgekoelde korst vervolgens doormidden langs de lange zijde, zodat je uiteindelijk 4 korsten hebt.
Tijdens het bakken van de tweede korst maken we de vulling. Klop de eidooiers, suiker, bloem en een beetje koude melk los die je van die liter hebt gehaald.
Breng de rest van de melk aan de kook, kook dan de eidooiers in de melk en roer tot het dik wordt.
Haal van het vuur en dek af met folie of een schone zak en laat de vulling volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
Voeg boter op kamertemperatuur toe aan de afgekoelde vulling, snij in blokjes en klop alles door elkaar.
Als je besluit om margarine te doen, klop het dan eerst, voeg het dan toe aan de vulling en meng alles.
Verdeel de vulling in 3 delen.
Voeg gesmolten chocolade toe aan één (smelt op laag vuur of in de magnetron op gemiddelde temperatuur gedurende 20-30 seconden), kokos aan de andere en walnoten aan de derde.
Vul de korst en dan de vulling, de volgorde is niet belangrijk, het kan naar wens zijn, evenals de decoratie.
Als ik vul, leg ik meestal de vulling die het hardst is op de bodem, dit keer was het het kokosgedeelte omdat ik de vulling iets minder nam toen ik het in drie delen verdeelde en kokos toevoegde en het was steviger dan de andere twee .
Laat de cake staan en serveer.
Prettig.
0 Comments:
Постави коментар