Schors:
5 eiwitten
5 eetlepels suiker
100 g gemalen hazelnoten
1 theelepel geraspte sinaasappelschil
Sinaasappelcrème:
375 ml melk
5 eierdooiers
5 eetlepels suiker
125 ml geperst sinaasappelsap
2 eetlepels dichtheid
1/2 zak gelatine in korrels
100 g boter
Chocolade crème:
200 g pure chocolade
250 ml zoetzure room
50 ml geperst sinaasappelsap
Klop de eiwitten en suiker met een mixer stijf. Voeg gemalen hazelnoten en geraspte sinaasappelschil toe en meng lichtjes met een lepel. Bak de korst 15 minuten op 180°C. Voor mij is de mal 26 cm in diameter, hij kan kleiner.
Zet melk met suiker om te koken. Meng in een kom de eidooiers met de dichtheid en het sinaasappelsap en kook in gekookte melk. Als de crème dikker wordt, haal van het vuur. Week de gelatine in een beetje koud water. Smelt het zodra het opzwelt op laag vuur en voeg dan de room toe. Voeg als laatste de opgeklopte boter toe. Giet over de gekoelde korst en laat afkoelen.
Smelt de zoetzure room en chocolade op laag vuur. Als het afgekoeld is, zet het dan een half uur in de koelkast. Klop vervolgens met een mixer tot een chocoladecrème. Voeg het sinaasappelsap toe en roer nog even door. Verdeel de chocoladeroom over de sinaasappelroom.
0 Comments:
Постави коментар