Een recept voor een mooie chocoladetaart

 

Voor schors:

15 eiwitten

15 eetlepels suiker

15 eetlepels hazelnoten

3 eetlepels bloem

15 eetlepels gemalen koekjes

Voor bestand:

15 dooiers

1 liter melk

3 zakjes vanillepudding

6 eetlepels suiker

250 g poedersuiker

250 g boter

50 g melk Milka chocolade

100 g witte Milka chocolade

50 g kookchocolade

150 g plasmakoekjes

150 g hazelnoten

Ter decoratie:

200 g kookchocolade

4 eetlepels olie

Voor de korst: Klop 5 eiwitten met 5 eetlepels suiker op met een mixer. Zet vervolgens de mixer uit, meng 5 eetlepels geroosterde, gemalen hazelnoten, 5 eetlepels gemalen koekjes en 1 eetlepel bloem en meng lichtjes met een handgarde. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in een goed verwarmde oven op 180 graden. Bak nog 2 korstjes op dezelfde manier. Laat alle drie de gebakken korstjes goed afkoelen.

Klop de eidooiers met de poedersuiker los met een mixer en stoom ze. Laat het mengsel afkoelen. Schenk 800 ml melk bij de sherpa en zet deze op het vuur aan de kook. Roer de pudding en suiker apart door 200 ml koude melk en kook in kokende melk. Als het de vereiste dichtheid heeft, haal het dan van het vuur en laat het goed afkoelen. Klop de boter met een mixer luchtig, voeg de afgekoelde puddingvulling, de eidooiervulling toe en klop alles goed door met een mixer. Roer de gehakte kookchocolade, gehakte witte Milka-chocolade, gehakte melk Milka-chocolade, gemalen plasmakoekjes, gehakte, geroosterde hazelnoten erdoor en meng alles met een spatel.

Laatste procedure: Leg de korst op de bakplaat en breng vervolgens de vulling aan. Vouw er een andere korst in en bedek deze met film. Werk af met de derde korst en bedek de hele cake met dezelfde vulling.

Decoratie: Breek de kookchocolade in blokjes, doe in een sherpa, voeg olie toe en smelt op een stomer. Giet het glazuur over de cake en laat opstijven in de koelkast.

0 Comments:

Постави коментар