Taart Athene

 

Ingrediënten voor donkere korstjes:


5 hele eieren

5 eetlepels suiker

5 eetlepels olie

4 eetlepels bloem

2 eetlepels cacao

1 bakpoeder van 10 gr

Witte schors:


5 eiwitten

8 eetlepels suiker

een beetje citroensap of een snufje azijn

Bestand:


5 eierdooiers

10 eetlepels suiker

100 g melkpoeder

200 g boter

200 g geroosterde hazelnoten

eurocrème naar keuze, nutella, melk

Glazuur:


100 g chocolade

3 eetlepels olie

2 eetlepels melk

hazelnoot

Voorbereiding:


Klop de eiwitten met de suiker tot een stevig schuim. Voeg al kloppend eidooier en olie toe.


Voeg vervolgens cacao, bloem en bakpoeder toe en meng alles.


Schud in een beklede bakplaat 33 x 23 cm of soortgelijke afmetingen en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende ongeveer 25 minuten, afhankelijk van de oven.


Verlaag de oven tot 150 graden.


Klop 5 eiwitten met suiker tot een stevig schuim, voeg dan citroensap of azijn toe en klop goed.


Schud alles in de bakplaat waar de eerste korst werd gebakken. Pre-coat het.


Bak een half uur op 150 graden, verlaag dan tot 100 graden en droog nog eens 2 uur.


Verwijder de korst met papier of laat afkoelen in de pan.


Meng de eidooiers en de suiker en klop ze in een pan waarin ze met een mixer worden gekookt tot ze oplichten.


Giet de melk erbij en klop opnieuw.


Zet op middelhoog vuur aan de kook.


Als het kookt, roer een minuut, haal van het vuur en voeg melkpoeder toe, roer dan snel met een draad, zodat alles verenigd is.


Laat onder af en toe roeren afkoelen. Als de vulling afkoelt en de korst droogt. Kook de filet zodra je de witte korst op de bakplaat legt.


Klop de boter, voeg dan de afgekoelde room toe en klop alles op.


Snijd de afgekoelde bruine korst horizontaal door zodat je twee dunne korstjes krijgt.


Leg de eerste korst, bestrooi met melk, breng de helft van de vulling aan en druk plat.


Bestrooi met 100 g grof gehakte hazelnoten en schep de hazelnoten erover met Eurocream.


Als het hard is, verzacht het dan door het te verwarmen. Het moet niet te veel zijn en je moet het over de hele korst verdelen, maar je moet het in lagen aanbrengen, het moet in elk stuk zijn.


Leg de witte korst op de Eurocream, daarna de rest van de room. Herhaal met hazelnoten en Eurocream.


Bedek alles met nog een bruin korstje, besproei het met melk en laat het intrekken.


Smelt de chocolade met de olie en melk en giet over de cake.


Druk plat en bestrooi met hazelnoten.


Prettig.

0 Comments:

Постави коментар