Blaffen:
8 eiwitten
12 eetlepels suiker
1 eetlepel azijn
150 - 200 g geroosterde, gehakte hazelnoten
200 g Euroroom
FIl I en II:
1,5 liter melk
8 dooiers
10 eetlepels bloem
10 eetlepels suiker
1 zakje of 40 g vanillepudding
een beetje vanille-extract
250 g boter
100 g chocolade
Meer: 200 g chocolade, 3 eetlepels olie, 5 eetlepels melk (misschien meer, het mag niet dik zijn omdat het erg strak wordt en de cake niet gemakkelijk te snijden is)
Voorbereiding:
Zet de oven aan om voor te verwarmen op 150 graden.
Hak hazelnoten fijn of mix lichtjes.
Klop de eiwitten met de suiker tot een sterk schuim.
Voeg als laatste de azijn toe en roer nogmaals goed door.
Doe de gehakte hazelnoten in een gecoate pan van 30 x 40 cm en verdeel ze gelijkmatig over het geheel, schud dan de eiwitten eruit, druk plat en bak een half uur op 150 graden, reduceer dan tot 120 en droog nog eens anderhalf uur.
Zodra je de korst uit de oven haalt, beschrijf je met een mes de randen en haal je hem ondersteboven uit de vorm.
Rol het papier om en breng Eurocream in een heel dun laagje aan op de warme korst, omdat het de korst tussen de hazelnoten maar een klein beetje hoeft te bedekken.
Terwijl de korst aan het bakken is, kook je de vulling.
Meng eidooiers, suiker, pudding en bloem met 300 ml melk en zet de rest van 1,5 liter op het vuur aan de kook.
Kook de massa voor het koken en roer tot deze dikker wordt.
Voeg op het einde vanille-extract toe en kook nog 2-3 minuten.
Haal van het vuur, schud in een grotere kom, plaats de folie of zak over de vulling (direct op de vulling) en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Voeg boter toe aan de afgekoelde vulling en klop alles door elkaar. Als u margarine toevoegt, klop het dan eerst op en voeg het dan toe.
Smelt de chocolade en voeg deze toe aan de helft van de resulterende vulling. De andere helft blijft vanille.
Breng afwisselend een lepel lichte vulling aan op het deksel en vervolgens een lepel donkere vulling. In de video heb ik het anders gedaan om het sneller te maken.
Smelt tot slot de chocolade met olie en melk en vul de gaatjes tussen de vullingen. Zorg ervoor dat de chocolade dun is, dat er melk in zit zodat hij zacht blijft in de koelkast, en niet zo hard als glazuur.
Versier naar wens.
Goed koelen.
Prettig!
0 Comments:
Постави коментар