CAKE CAKE MET FRAMBOZEN: Niet bakken, klaar in slechts 20 minuten

 

Een fantastisch dessert dat je in een handomdraai klaar maakt!



 

componenten:

♦ 400 g kleine koekjes


Voor frambozenvulling:

♦ 1 kg frambozen

♦ 150 g suiker

♦ 15 g gelatine

♦ 50 ml water

♦ 100 ml water


Voor witte vulling:

♦ 1 liter melk

♦ 9 eetlepels grutten

♦ 200 g poedersuiker

♦ 200 ml zoetzure room


Versieren:

♦ 600 gr frambozen

♦ 6 dcl frambozensiroop

♦ 20 g gelatine

Voorbereiding:

Doe 9 eetlepels griesmeel in 1 liter melk, kook tot het indikt en afkoelt.

Klop 200 ml zoetzure room met 200 g poedersuiker op en voeg lepel voor lepel toe, terwijl je het koud gekookte griesmeel roert.Doe 15 g gelatine in 100 ml water om te zwellen.

Doe 1 kg frambozen, 150 g suiker en 50 ml water in een kom, kook 5 minuten. Zeef de warme massa en voeg de gezwollen gelatine toe die we op een laag vuur hebben gesmolten. Goed mengen en laten opstijven.

Leg een rij koekjes (20 x 30 cm) op een bakplaat, bedek met 1/2 van de witte vulling. Over satviti 1/2 frambozenfilet (niet tot het einde strak laten trekken maar zoveel als we kunnen verdelen over de filet), tweede rij koekjes, 2/2 witte vulling, 2/2 frambozenfilet en de derde rij van koekjes. Het koekje is niet ondergedompeld in een vloeistof.

Schik 600 g frambozen op de laatste rij koekjes. Doe 100 ml water en 20 g gelatine in een kom om op te zwellen. Doe 6 dcl frambozensiroop in een kom om het op te warmen, voeg op laag vuur gesmolten gezwollen gelatine toe. Goed mengen, even laten uitharden en over de frambozen gieten.


Bron: Dana's keuken

0 Comments:

Постави коментар