CAKE MET HAZELNOTEN EN WITTE CHOCOLADE

 

INGREDINTEN
KOEKJES
9 eiwitten
12 eetlepels suiker
12 eetlepels geroosterde en gemalen hazelnoten
3 eetlepels bloem
1.5 bakpoeder

ROOM 1
0,7 dcl melk
10 eetlepels suiker
2 bourbon vanillesuiker
9 eierdooiers
8 eetlepels dichtheid
2 eetlepels bloem
80 g margarine voor room
100 g witte melkchocolade
1,5 dcl slagroom

ROOM 2
3,5 dcl slagroom
2 eetlepels poedersuiker

ANDERE
100 g geroosterde gehakte hazelnoten
200 g witte melkchocolade

VOORBEREIDING
KOEKJES
Klop 3 eiwitten stijf en voeg geleidelijk 4 eetlepels suiker toe. Schep 4 eetlepels hazelnoten, de helft van het bakpoeder en 1 eetlepel bloem in de stevige sneeuw.

Bak in een ronde vorm 24cm op 180°C tot de koekjes goudbruin zijn. Herhaal de procedure nog 2 keer.
Er moeten 3 koekjes zijn.

ROOM 1
Breng 0,5 liter melk aan de kook met 10 eetlepels suiker en 2 bourbon vanillesuiker. Meng in de overige 2 dcl melk 8 eetlepels verdikkingsmiddel, 2 eetlepels bloem en 9 eidooiers.
Als de melk op is, roer je het andere deel van het mengsel erdoor en roer tot het dikker wordt. Als het dikker wordt, haal van het vuur en voeg 100 g witte chocolade toe en roer tot het gesmolten is.
Goed laten afkoelen.

Als de room is afgekoeld maak je 1,5 dcl slagroom goed en meng je deze met een mixer door de room. Voeg vervolgens 80 g margarine toe die op kamertemperatuur heeft gestaan.

ROOM 2
Maak een slagroom met een mixer met 2 eetlepels poedersuiker.

OPSLAG
1. koekje, room 1, room 2, bestrooi met geroosterde gehakte hazelnoten
2. biscuitcrème 1, crème 2, bestrooi met geroosterde gehakte hazelnoten
3. koekje, room 2

DECORATIE
Smelt 200 g witte chocolade, schud de gesmolten chocolade op bakpapier en verdeel het. Zet in de koelkast om iets af te koelen en snij dan op een hoogte van 6 cm.

Verdeel de rest van de room1 over de taart en plak de chocoladerepen vast. Bestrooi met hazelnoten erover.

BRON ZDRAVLJE I KUHINJA

0 Comments:

Постави коментар