Hazelnoot- en karamelcake

 


Voor alle hazelnootliefhebbers, afgewisseld met karamelsmaak. De cake is vrij stevig, dus hij kan ook als fondant gebruikt worden.

cake met hazelnoten en karamel

Bak 4 korstjes in een vorm van 24 - 26 cm of rechthoekig 30 x 20 cm

Ingrediënten voor één hoes:

  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels suiker
  • 40 g gemalen, geroosterde hazelnoten
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 eetlepel cacao
  • 1 eetlepel bloem (zacht of scherp, ik heb het met beide gemaakt)

Room:

  • 1 liter melk
  • 300 g karamel met hazelnootsmaak
  • 8 dooiers
  • 170 g suiker
  • 160 g dichtheid
  • 100 g boter of margarine
  • 200 ml zoetzure room



Voorbereiding:

Zet de oven op 180 graden om te verwarmen terwijl je de korst klopt.

Klop het eiwit met de suiker tot een stevig schuim, voeg dan de olie toe in een stroom en roer.

Voeg dan bloem, cacao, gemalen hazelnoten en bakpoeder toe en combineer alles met een keukenmachine.

Schud in een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de oven.

Bak dus alle korstjes.

Klop de eidooiers los met de suiker, het bindmiddel en een beetje koude melk en laat het geheel intrekken.

Verwarm 200 ml melk aan de kook en giet de karamel in de pan waarin je de vulling kookt.

Roer tot de karamels gesmolten zijn, op laag vuur.

Dit proces duurt iets langer, maar als je de karamels een beetje hakt, smelten ze sneller.

Giet de rest van de melk erbij als het smelt, wacht dan tot het kookt en als het kookt, kook dan de losgeklopte eidooiermassa en roer tot het dikker wordt.

Haal van het vuur, dek af met folie direct op de vulling en laat afkoelen.

Klop de boter of margarine door elkaar en voeg deze toe aan de lauwwarme vulling.

Klop de zoetzure room op, voeg deze toe aan de afgekoelde vulling en klop alles op.

Schik de vulling tussen de deksels en leg het glazuur, of ganache, erop.

Maak het glazuur door 200 g chocolade te smelten met 4 eetlepels olie en dit over de cake te gieten, en vervolgens de cake te schudden.

Maak ganache van 200 ml zoetzure room en 150 g pure chocolade. Giet de hete zure room over de chocolade en mix tot je een massa krijgt die op glazuur lijkt. Vervolgens moet de cake in een vorm worden gestapeld, eroverheen worden gegoten en worden gezet. De randen van de mal laten het glazuur niet lekken en het moet zo dik zijn als de vulling.

Voor een speciale smaak kun je melk over de korst schenken waaraan je rum hebt toegevoegd.

Laat de cake afkoelen en stollen en decoreer dan naar wens.

Aangenaam.

bron domacirecepti.net

0 Comments:

Постави коментар