Je zult deze cake geweldig vinden! Ik geef toe, er is wat meer werk omheen, maar het is fantastisch.
De korst is gebakken 4 - ingrediënten voor één:
- 3 eiwitten - 4 als het kleinere eieren zijn
- 3 eetlepels suiker
- 100 g grof gemalen of gemengde pinda's
- 1/2 zak bakpoeder (5 gr)
- 1 eetlepel cacao
- 1 eetlepel bloem
Witte filet - karamel:
- 200 g kristalsuiker
- 150 ml water
- 30 g margarine
- 200 + 100 ml zoetzure room
- 100 g gemalen koekjes
Donker fil:
- 12 dooiers
- 12 eetlepels suiker
- 200 g chocolade
- 250 g margarine
- 100 g poedersuiker
- 150 g grofgemalen of gemengde pinda's
- 100 g gemalen koekjes
Voorbereiding:
Zet de oven aan om tot 200 graden te verwarmen.
Scheid de eidooiers van de eiwitten, klop vervolgens de eiwitten met een mixer tot schuim en voeg al roerend suiker toe tot een sterk en stevig schuim is verkregen.
Voeg dan de pinda's, bloem, cacao en bakpoeder toe en meng alles.
Bekleed een bakplaat met een diameter van 26 cm, schud vervolgens de massa en verdeel het mooi.
Bak ongeveer 15 minuten.
Verwijder de gebakken korst en laat de pan afkoelen terwijl je de andere korst klopt.
Doe hetzelfde met alle 4 de omslagen.
Terwijl de korst bakt, kunt u eerst een lichte vulling maken.
Voeg water toe aan de suiker en zet het op het vuur om te koken tot de suiker begint te karamelliseren.
Deze methode is veel beter dan wanneer de suiker zelf oplost. Er zijn geen klontjes zoals deze en het is overal even gekarameliseerd.
Naast het verwarmen van de zoetzure room, 200 ml, om warm te houden.
Als je een lichtbruine kleur krijgt, voeg dan gehakte margarine toe (er staat 30 g goed).
Het gaat schuimen, dus beweeg je handen een beetje en giet dan de zoetzure room erbij.
Breng een minuut of twee aan de kook en haal dan van het vuur.
Giet onmiddellijk door een draadzeef en laat afkoelen.
Als het op kamertemperatuur is gekomen, zet het dan een uur in de vriezer.
In het begin zal het schaars en transparant zijn, maar als het afkoelt, zal het krimpen, vooral in de vriezer.
Als het uit de vriezer is gehaald, voeg dan de resterende 100 ml zoetzure room toe en klop met een mixer, voeg dan de koekjes toe en klop. Het moet voldoende dichtheid hebben, het mag niet te zacht zijn om te lekken en niet te hard, romig.
Klop voor de tweede vulling de eidooiers met suiker in een kleine pan en zet het op stoom om te koken.
@Soam - een kleinere pan op een grotere pan met kokend water.
Laat ongeveer 10-12 minuten koken en voeg dan de gebroken chocolade toe. en roer tot het is opgelost.
Ontwijk om af te koelen.
Klop de zachte margarine los met poedersuiker en voeg lauwwarme eidooierroom toe.
De vulling wordt wat dunner, dus voeg grof gemalen of gemengde pinda's toe, maal de koekjes meteen en meng alles.
Ik schikte de cake in een bakje waarin ik de korst bakte, en ik zette de zak van onderaf.
Schors, roomwit, donker, korst, roomwit, donker, korst, roomwit, donker en korst. Ik heb het 2 uur in de vriezer bewaard, dus ik draaide het op het blad, zodat mijn witte room naar beneden was.
Versier zoals gewenst.
Aangenaam.
bron domacirecepti.net
0 Comments:
Постави коментар