Snel, gemakkelijk en zonder bakken…. slaagt voor iedereen maar voor iedereen ...
Ingrediënten
room;
1 liter melk
14 dagen suiker
15 dagen bloem (half scherp, halve dichtheid)
6 dooiers
12,5 dagen margarine
een paar druppels rumaroma
nog;
ongeveer 40 stuks petit biscuits
1 vanille slagroomschuim
VOORBEREIDING:
Meng voor de room de eidooiers met de suiker, beide soorten bloem (het kan net scherp zijn en alleen dik-zetmeelrijk of zoals ik elke helft heb gedaan)
Meng en voeg ongeveer 1 dcl melk uit die liter toe en breng de rest van de melk aan de kook.
Kook als het kookt het mengsel met de eidooiers en kook de room.
Meng voorzichtig en snel en pas op dat u niet verbrandt.
Zet de room af om af te koelen. Als het afgekoeld is, meng je eerst de zachte margarine met een beetje suiker en rumaroma en meng je de afgekoelde room erdoor.
Goed maken met een mixer om een glad mengsel te krijgen (het is gemakkelijker als de margarine op kamertemperatuur is en het ontwikkelt zich snel - en dan zitten er geen klontjes in de room)
De room is niet te zoet, dus wie van heel zoet houdt, kan 2 vanillesuiker toevoegen om het zoeter te maken.
Leg 5 rijen koekjes in de middelste pan, 5 rijen gestapeld met 4 koekjes op een rij.
Doe er room overheen en smeer het uit. Koekjes kunnen niet worden geweekt omdat ze zachter worden van de room (aanbeveling; maak de cake een dag van tevoren)
Leg er nog een rij koekjes op en bedek alles met slagroom. Koel om af te koelen.
Je kunt ook gewone slagroom of eiwit toevoegen als je dat lekker vindt.
Bestrooi met chocoladekruimels, geraspte chocolade of zoals gewenst.
Bron: receptimojekuhinje.com bron : https://svireceptisuzacistu5.info
0 Comments:
Постави коментар