INGREDIËNTEN
biscuit
20 dagen gehakte hazelnoten
10 eiwitten
15 eetlepels suiker
1 eetlepel appelciderazijn
10 dagen nutella of een andere chocopasta
fil
1,5 liter melk
10 eetlepels bloem
10 eidooiers
10 eetlepels suiker
1 zak vanillepudding
25 dagen margarine
3 zakjes vanillesuiker
10 dagen kookchocolade
nog steeds nodig
10 dagen kookchocolade
5 dagen margarine
5-6 eetlepels melk
3 zakjes slagroom
een beetje gemalen hazelnoten
VOORBEREIDING
Leg bakpapier op een vel (de mijne was 28 × 34 cm), bestrijk het nog wat met margarine en strooi er gelijkmatig gehakte hazelnoten overheen. Maak eiwitten en suiker, voeg een eetlepel appelciderazijn toe en giet het mengsel voorzichtig over de hazelnoten. Bak een uur in een voorverwarmde oven op 150 graden. Als het gebakken is, haal het dan uit de oven en leg het op een schaal, draai het ondersteboven - zodat de hazelnoten er bovenop komen. Onmiddellijk, zo heet, bedek met nutella.
Kook de vulling van melk, suiker, eidooiers, bloem en pudding. Voeg in de kou de gemaakte margarine en vanillesuiker toe. Verdeel in twee delen. Het ene deel blijft zoals het is en voeg in het andere gesmolten chocolade toe.
Haal met een ijslepel afwisselend lichte en donkere ballen eruit en leg ze als een schaakbord op de korst.
Smelt de chocolade, margarine en melk en vul zo de "gaatjes" tussen de vulballen. Leg er 3 zakjes slagroom of zoete room op. Bestrooi met gehakte of gemalen hazelnoten.
OPMERKING
Ik maakte het vroeger met zoete room, maar het is veel lekkerder met slagroom.
bron : https://svireceptisuzacistu5.info
0 Comments:
Постави коментар