Ingrediënten:
- 6 eieren
- 70 g boter
- 4 grote sinaasappels
- 150 g bloem
- 100 g suiker
- een snufje zout
Chocolade glazuur:
- 70 g boter
- 150 g pure chocolade
Extra ingrediënten:
- een beetje boter om de vorm mee te bedekken
- prezla
Voorbereiding:
Bestrijk een ronde vorm (of wat je maar wilt) met boter en bestrooi met paneermeel. Pers het sap van twee sinaasappels uit. Als je geluk hebt en onbespoten sinaasappels kunt krijgen, rasp dan voor het persen de schil en meng deze met het sap.
Klop hele eieren, suiker en een snufje zout met een mixer gedurende 5 tot 7 minuten of tot het mengsel verdubbelt en bleekgeel wordt. Smelt de boter op laag vuur en laat iets afkoelen.
Roer dan de boter lichtjes door de eieren en de suiker. Roer dan het sinaasappelsap er net zo lichtjes doorheen. Voeg al roerend de bloem toe. Voeg nooit al het meel tegelijk toe, zodat er geen klontjes ontstaan.
Giet het afgewerkte koekjesmengsel in een vorm en bak ongeveer 25 tot 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Het koekje is klaar als het aan de bovenkant donkergeel is en aan de zijkant begint te scheiden van de vorm. Als je niet zeker weet of het klaar is, gebruik dan een oude tandenstoker-truc.
Pers de resterende twee sinaasappels uit en giet het sap over het afgekoelde koekje.
Snijd de chocolade in blokjes en smelt op laag vuur of stoom. Voeg dan de gesneden boter toe en als het smelt, combineer het met de chocolade. Giet het chocoladeglazuur over het koekje. Versier de cake desgewenst met plakjes sinaasappel, en serveer met een paar theelepels zoete room.
Bron: azra.ba
0 Comments:
Постави коментар