NATTE CHOCOLADE CAKE: Voor echte chocoladeliefhebbers


 Een snel recept voor een chocoladetaart met een heerlijke chocoladetopping die sappig is van binnen en bedekt met een licht krokant korstje aan de buitenkant. Het is onmogelijk om hem te weerstaan.

Componenten

Biscuit:

- 280 ml melk
- 2 eieren
- 250 g bloem
- 300 g suiker
- 60 g plantaardige olie
- 55 g cacao
- 1,5 theelepels bakpoeder
- 60 g boter
- 1,5 theelepels azijn
- snufje zout

Chocolade glazuur:

- 4 eetlepels cacao
- 5-6 eetlepels water
- 4 eetlepels suiker
- 50 g boter
- 1 eetlepel plantaardige olie

Voorbereiding:

Zeef bloem en cacao in een diepe kom, voeg suiker, eieren en melk toe. Smelt de boter en voeg toe aan het deeg. Voeg dan de plantaardige olie toe. Klop alles met een mixer tot een gladde massa. Blus vervolgens de frisdrank met azijn (voeg de azijn toe om het schuim te maken), voeg een snufje zout toe en roer nog een minuut.

Giet het koekjesmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden (afhankelijk van de oven). Controleer met een tandenstoker of het koekje gaar is, prik het op een paar plaatsen in en als er niets op de tandenstoker achterblijft, is het koekje klaar.

Voeg suiker en cacao toe aan de sherpa om het glazuur te bereiden. Giet water en voeg boter toe. Laat 2 minuten koken, onder voortdurend roeren. Als het glazuur klaar is, zet je de kookplaat uit en voeg je de plantaardige olie toe. Goed roeren. Je kunt de topping ook maken door de chocolade te smelten met een beetje boter.

Breng fondant aan op de cake direct na het koken, voordat deze hard wordt. Dat is alles, de chocoladetaart is klaar.

Deze cake gaat heel goed samen met koffie en praten met vrienden. Het mooie van deze cake is dat hij langer kan worden bewaard en dat hij steeds lekkerder wordt. Het is handig om het mee naar het werk te nemen of aan een dierbare te geven.

Bron: dnevni.rs

0 Comments:

Постави коментар