LICHT EN ROMIG SNOEP EN CHOCOLADECAKE

 

Componenten

Voor koekje 1.

- 6 eieren
- 6 eetlepels suiker
- 6 eetlepels bloem
- 2 theelepels bakpoeder

Voor koekje 2.

- 6 eieren
- 5 eetlepels suiker
- 6 eetlepels bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 3 eetlepels chocoladepoeder

Voor crèmes

- 8 dl melk
- 5 eetlepels suiker
- 2 vanillepudding
- 2 vanillesuiker
- 130 g zachte boter
- 100 g poedersuiker
- 3 ribben gesmolten chocolade
- 4 dl zoete room
- 5 eetlepels kokos

Voorbereiding

Meng voor de koekjes het eiwit met de suiker tot een stevig beslag. Voeg een voor een de eidooiers toe. Klop de bloem en het bakpoeder lichtjes door elkaar. Bak dus 2 koekjes en voeg chocolade toe aan het tweede koekje.

Bak op 170 ° C en test met een tandenstoker of het gebakken is. Open de oven tijdens het bakken zo min mogelijk. Klop voor de room de pudding met een beetje melk en breng de rest aan de kook.

Voeg als het kookt de opgeklopte pudding toe en kook tot het dikker wordt. Koel in bad. Klop de boter met de poedersuiker en voeg lepel voor lepel de gekookte room toe.

Meng de zoete room en meng dit door de room. Voeg kokos toe aan 1/3 en gesmolten chocolade aan de rest!

Verwarm elk koekje doormidden en schik:

- licht koekje
- chocoladeroom
- donker koekje
- lichte room
- donker koekje
- Chocoladeroom en afdronk
- licht koekje

Versier zoals gewenst. Snijd met een scherp mes en goed gekoeld.

Bron: coolinarka.com

0 Comments:

Постави коментар