MONTE CAKE: Romig en sappig, de beste cake die ik ooit heb geproefd

 

INGREDIËNTEN

BISCUIT

- 15 dkg hazelnoten
- 6 eiwitten
- 6 eetlepels suiker
- 6 eetlepels bloem

ROOM

- 6 eidooiers
- 10 dkg suiker
- 2 vanillepudding
- 2 eetlepels bloem
- 1 liter melk
- 1 vanillesuiker
- 25 dkg margarine voor room of boter
- 10 dkg poedersuiker

EN MEER

- Ongeveer 20 kg nutella
- ongeveer 15 dkg petitebeure-koekjes
- 10 dkg kookchocolade
- 1 slagroom

VOORBEREIDING

Bak de hazelnoten in de oven om ze donkerder te maken, af te koelen en door je handen te wrijven om het vel te verwijderen. In iets betere winkels moet je al geschild en geroosterd kopen (ik koop kant-en-klaar).

Leg ze in een stevigere doek en klop ze een beetje met een vleeshamer, zodat er wat grotere stukken overblijven.

BISCUIT

Klop de eiwitten tot een stevig beslag, voeg de suiker toe en klop tenslotte de bloem lichtjes op met de laagste snelheid van de mixer. Vet een cakevorm met een diameter van 26 cm in met boter, bloem en leg bakpapier op de bodem.

Schik de geklopte hazelnoten op bakpapier en schik er voorzichtig het eiwit op. Bak 10 minuten op 180 C, tot het een beetje kleur krijgt. stoer.

Rol het afgekoelde koekje op een schaal zodat het koekje onderin en de hazelnoten bovenin zit. Til het bakpapier voorzichtig op. doe de ring terug uit de cakevorm.

ROOM

Kook 8 dcl melk met vanillesuiker, klop de eidooiers met de suiker, voeg 2 vanillepudding, 2 eetlepels bloem en 2 dcl melk toe.

Kook het in kokende melk als pudding. Koel af met af en toe roeren om geen korst te vormen (ik doe de room met de pan waarin het gekookt was in de gootsteen met koud water veel sneller en roer af en toe met een mixer).

Maak de margarine voor de room (of boter) goed met de poedersuiker en voeg deze toe aan de volledig koude room. Smelt de chocolade in een stomer, laat een beetje afkoelen en voeg dan HALF de room toe. de andere blijft geel.

Verhit de nutella een beetje (om het smeren te vergemakkelijken) en verdeel het voorzichtig over de hazelnoten. Breek de koekjes in onregelmatige stukken (1 koekje voor 4-5 stuks) en verdeel ze over de nutella. Besteed zoveel koekjes als je nodig hebt om het hele oppervlak te bedekken.

Er waren vragen om alle 25 dkg te plaatsen, maar dat is niet nodig. Verdeel nu de gele room over de koekjes, dan de chocolade en zet de cake een nacht in de koelkast om af te koelen.

Als het afgekoeld is, tilt u de ring voorzichtig op en verspreidt u veel slagroom. Garneer naar wens, ik strooi er wat hazelnoten over

MONTAGE VOLGORDE:

1. eiwitkoekje
2. hazelnoten
3. nutella
4. koekjes
5. gele crème
6. chocoladeroom
7. slagroom

Bron: coolinarka.com

0 Comments:

Постави коментар